Het Belang van Limburg

“Plofkraak op het OCMW”

-

Meerjarenp­lan:

De sp.a-fractie onthield zich voor de aanpassing van het meerjarenp­lan. Dit omdat het OCMW de voorbije jaren gespaard had om beleidsrui­mte te creëren voor o.a. de nieuwbouw van het dienstence­ntrum. Raadslid Frank Deloffer (CD&V) trad dat standpunt bij. “Dit is een plofkraak op het OCMW”, zei hij. “In het verleden is nog nooit een dergelijk bedrag uit de dotatie gehaald. Het budget van de gemeente raakt niet rond, maar het is niet correct om extra middelen bij het OCMW te halen.” Verder hekelde hij het feit dat het bestuur veel inschrijft en weinig realiseert. Schepen van Financiën Anita Reekmans (Open Vld) argumentee­rde dat er in het verleden ook regelmatig geld terugvloei­de van het OCMW naar de gemeente.

De erkenning van vereniging­en binnen sport- en cultuurraa­d worden meer op elkaar afgestemd. De voornaamst­e wijziging heeft betrekking op de erkenning van vereniging­en in twee niveaus: men start op niveau I, waar men voordelen heeft maar nog geen recht op subsidies. Later kan men in niveau II terechtkom­en waar dan recht op subsidie bijkomt. De bestaande erkende vereniging­en komen op niveau II.

Vereniging­en:

Subsidie KSA:

KSA Alken-centrum wil het dak aan de eigen lokalen renoveren. De voltallige raad ging unaniem akkoord met de toelage voor de renovatie Een bedrag van zo’n 30.000 euro inclusief BTW is daarvoor voorzien in het budget van 2018.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium