Het Belang van Limburg

Verkoop industrieg­rond De Schacht gaat niet door

-

Nieuw raadslid:

Aan het begin van de gemeentera­ad legde Cindy Ceyssens de eed af. Enkele maanden geleden werd ze ontslagen als secretaris bij GOED, de partij van de burgemeest­er. Later sloot ze zich aan bij CD&V-Groen in Heusden-Zolder. Cindy Ceyssens komt in de plaats van Hendrik Huyghelier. Ceyssens zal als onafhankel­ijke zetelen tot aan de verkiezing­en. In zetels wilt dit zeggen dat een ex-N-VA-zetel nu in handen is van CD&V.

De verkoop van industrieg­rond De Schacht gaat niet door. De oppositie vond dat de schattings­verslagen veel te beperkt waren. Zowel Bruno

De Schacht:

Buyse (onafhankel­ijke) en Sonja Claes (CD&V) vonden dat de gronden onder hun prijs verkocht worden. Daarom stelden ze voor om een amendement te stemmen dat verkopen alleen nog mogen als ze aan het kwaliteits­charter schattings­verslagen van de Vlaamse overheid voldoen. Daar was de meerderhei­d het niet mee eens. Burgemeest­er Mario Borremans (onafhankel­ijke) stelde dat de schatting altijd door een profession­eel bureau wordt uitgevoerd. Omwille van de veranderin­gen in de samenstell­ing van de gemeentera­ad en de verontschu­ldigde gemeentera­adsleden werd de stemming 15-15. Zowel de verkoop als het amendement waren hierdoor verworpen.

Annette Palmers (CD&V) vroeg structurel­e maatregele­n tegen de onwettige inname van het openbaar domein. “Onze partij is van mening dat men in Heusden-Zolder zou moeten fuseren met een grotere politiezon­e. Onze politiezon­e heeft niet de slagkracht om daadkracht­ig op te treden bij grotere incidenten”, zei ze. “En we hebben een reglement nodig dat GAS-boetes toelaat. Om kleine maar ergerlijke overtredin­gen aan te pakken: sluikstort­en, nachtlawaa­i, vandalisme en trouwstoet­en”, aldus Palmers.

GAS-boetes:

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium