Het Belang van Limburg

Valse fotograaf benadert meisjes als ‘zoon van La Bottega’

- Dirk JACOBS

Zeker twee meisjes zijn de voorbije weken via Messenger benaderd door een man die zich uitgeeft als ‘zoon’ van de uitbaters van de Hasseltse schoenen- en modezaak La Bottega. Daar komen ze echter compleet uit de lucht gevallen. Het is niet duidelijk of hier een pervert of een fantast aan het werk is. De politie heeft geen klachten binnengekr­egen.

Senne Vane -zo noemt de bewuste kerel zichzelf op Facebook- spreekt de meisjes aan via private berichtjes. “Mijn broer heet helemaal niet zo”, zegt Noémie Jamar, de echte dochter van de uitbaters. “Bovendien zoeken we ook nooit modellen op deze manier.” In de berichten belooft de man tot 650 euro voor een fotoshoot van een dag. “Een meisje is ons dat al enkele weken geleden komen vertellen, een andere heeft ons deze week een berichtje gestuurd met identiek hetzelfde verhaal. Eerlijk gezegd worden we daar toch wat ongemakkel­ijk van: wat gebeurt er als zo’n meisje ingaat op zijn voorstel? Daarom slaan we alarm. Bij La Bottega gaan we nooit op deze manier te werk. Gelukkig zijn deze twee meisjes niet meegegaan in dit verhaal, maar je durft er niet aan te denken wat er gebeurd zou zijn als ze dat wel zouden doen. En tegelijk vinden we het wel heel vervelend dat iemand de goede naam van onze zaak misbruikt. Een klacht bij de politie? Nee, dat hebben we niet gedaan.” Ook de benaderde meisjes hebben nog geen klacht ingediend bij de politie. “Wij weten van niets”, zegt LRH-woordvoerd­er Dorien Baens. “Er loopt dus ook geen onderzoek. Maar uiteraard houden we dit wel in de gaten.”

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Noémie Jamar, de echte dochter van de uitbaters van La Bottega. “Wij zoeken nooit modellen via Messenger.”
FOTO RAYMOND LEMMENS Noémie Jamar, de echte dochter van de uitbaters van La Bottega. “Wij zoeken nooit modellen via Messenger.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium