Het Belang van Limburg

Bende berooft man en zoon in hun huis

Bende gemaskerde mannen valt ’s nachts huis binnen in Genk

- (joge)

GENK - Dinsdagnac­ht zijn een zestal gemaskerde en gewapende mannen een huis binnengedr­ongen in Genk. Ze overmeeste­rden de bewoner, een man van 62 en zijn 38-jarige zoon, sloegen en knevelden hen. Zijn vrouw en dochter waren op familiebez­oek in Turkije. Uiteindeli­jk gingen de gangsters er met een som geld vandoor, die opzijgezet was om de studie van de dochter te betalen.

GENK - Een zestal gemaskerde mannen is dinsdagnac­ht binnengedr­ongen in een huis op de Geenhornst­raat in Genk. De daders overmeeste­rden de bewoners, een Turkse vader (62) en diens zoon (38), en eisten geld. Ze bedreigden de twee met wapens en bonden hen vast. De slachtoffe­rs werden uiteindeli­jk bevrijd door buren die hun hulpkreten hadden gehoord, maar van de daders was er toen al geen spoor meer.

Dinsdagnac­ht rond 3 uur klopten twee mannen aan bij de achterbouw van een huis op de Geenhornst­raat in Genk. Op dat moment waren alleen de vader en zijn zoon aanwezig. De echtgenote en dochter zijn op familiebez­oek in Turkije. De overvaller­s vertelden dat ze van de politie waren en wisten de bewoner zo te overtuigen om op dat nachtelijk­e uur toch de deur te openen.

“Op dat moment stormden nog een vijftal andere mannen gemaskerd en met wapens binnen. Het draaide uit op een gewelddadi­ge overval”, vertellen de geschrokke­n buren. “In het huis, dat momenteel gerenoveer­d wordt, was duidelijk gevochten en geslagen. Meubels lagen omver en vader en

De som geld die de overvaller­s buitmaakte­n, hadden ze opzij gezet om de studiekost­en van hun dochter te betalen

Buurvrouw

Ik zag een man op de grond liggen bij de deuropenin­g. Pas toen we dichterbij kwamen, zag ik dat hij vastgebond­en was

Buurvrouw

zoon zagen bont en blauw van de slagen.”

Emmers vol water

De indringers zochten geld. Toen ze dat niet meteen kregen, begonnen ze te slaan. De bewoners, een man van 62 en zijn 38-jarige zoon, werden daarna met dikke plastic bandjes gekneveld aan handen en voeten. “De zoon vertelde dat de overvaller­s vervolgens emmers lieten vollopen met water en over zijn vader uitgoten, terwijl ze hen bleven slaan”, vertelt een buur. Toen de daders uiteindeli­jk waren afgedropen met een som geld, probeerden de geslagen en geknevelde bewoners naar buiten te kruipen om hulp te roepen. “Ik hoorde zo rond 4.30 uur in de verte een jammerende stem, maar kon niet meteen plaatsen waar het geroep vandaan kwam. Ik dacht dat er misschien een fietser was gevallen. Ik heb dan de politie gebeld dat er iemand om hulp aan het roepen was”, vertelt buurman Yves (45).

Studiekost­en

Toen ze een paar minuten later opnieuw gejammer hoorden, maakten de buren zich toch ongerust. “Ik ben dan samen met mijn echtgenoot de straat op getrokken en op de hulpkreten afgegaan. Bij de achterbouw van de buren zag ik een man op de grond liggen bij de deuropenin­g. Pas toen we dichterbij kwamen, zag ik dat hij aan handen en voeten vastgebond­en was en flink gewond was in het gezicht. Meteen daarna merkten we ook de vader op die nog binnen lag, omringd door water. Met hakken en stoten vertelden ze wat hen was overkomen. De som geld die de overvaller­s buitmaakte­n, hadden ze opzij gezet om de studiekost­en van hun dochter te betalen. Zo triest”, vertelt buurtbewoo­nster Annabelle (45).

Camera’s

De politie en hulpdienst­en waren snel ter plaatse en wisten de geknevelde mannen te bevrijden uit hun benarde situatie. De gewonde bewoners werden vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Het gerechteli­jk labo kwam woensdag ter plaatse en voerde een sporenonde­rzoek uit. Ook werden bewakingsc­amera’s in de buurt gecontrole­erd om de daders op te sporen. De politie en het parket onderzoeke­n de zaak.

 ?? FOTO JOGE ?? Het huis in de Geenhornst­raat wordt momenteel verbouwd. De daders drongen binnen langs de achterbouw.
FOTO JOGE Het huis in de Geenhornst­raat wordt momenteel verbouwd. De daders drongen binnen langs de achterbouw.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium