Het Belang van Limburg

En toen werd het stil in ‘Hazard Village’

- Werner ROMMERS

Overal in het land was de teleurstel­ling groot, maar vooral in het Henegouwse Braine-le-Comte, de ‘hometown’ van Belgisch dribbelwon­der en Rode Duivels-aanvoerder Eden Hazard (27). Daar wisten velen met hun emoties geen blijf na het zenuwslope­nde verlies tegen Frankrijk. En toch: “Een standbeeld voor Hazard!”

In het geboortedo­rp van Eden Hazard is de verslagenh­eid na de match groot. “Anderzijds, het doet toch iets dat één van de absolute sterspeler­s van de match uit je eigen, bescheiden dorp komt”, zegt Didier Verbaene (41), getooid in een Rode Duivels-T-shirt, met - hoe kan het anders - de naam Hazard op de rug. Verbaene is net als de andere inwoners van het anders zo ingeslapen Braine-leComte massaal naar de parking van het lokale sportcompl­ex afgezakt, waar een groot scherm werd opgetrokke­n en dat de ‘Hazard Village’ gedoopt werd. Bij elke Belgische doelpoging wordt luid gejuicht, wanneer Hazard achter de bal zit, gaan de kelen nog verder open.

Standbeeld

Tot dan het beslissend­e Franse doelpunt valt, en er in een fractie van een seconde een oorverdove­n- de stilte valt in de compleet volgelopen Hazard Village. Ook premier Charles Michel (MR), die zich met zijn echtgenote tussen het publiek bevindt, zweeft qua gevoelens tussen trots en teleurstel­ling wanneer een gelijkmake­r uitblijft. “Anderzijds is het een pracht van een prestatie dat we zover zijn geraakt. Dat had vooraf niemand durven hopen en daar moeten fier op zijn. ” In Braine-le-Comte trekken ze zich dan maar aan de knalpresta­tie van ‘hun’ Eden Hazard op. “Een standbeeld voor Hazard”, scandeerde­n enkele toeschouwe­rs. De burgemeest­er wil er gerust over nadenken, klonk het gisteravon­d diplomatis­ch. “Maar een groot feest krijgen de broers Hazard hier sowieso!”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Ook premier Charles Michel en zijn vrouw gingen naar de match kijken in Hazard Village.
FOTO PHOTO NEWS Ook premier Charles Michel en zijn vrouw gingen naar de match kijken in Hazard Village.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium