Het Belang van Limburg

Limburgers leiden meest waardevoll­e merken

- Dominiek CLAES

LONDEN - Met een waarde van 3,6 miljard euro blijft KBC het meest waardevoll­e merk van ons land. BDO weet met 2,5 miljard euro nog net ABInBev van zich af te houden. Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport van het Britse Brand Finance. Toeval of niet: de twee meest waardevoll­e merken worden beide door Limburgers geleid.

Brand Finance onderzoekt elk jaar de waarde van de grootste merken ter wereld. Voor ons land wordt er een rangschikk­ing opgemaakt van de tien meest kostbare merken. De waarde van het merk - het resultaat van een ingewikkel­de berekening - moet verstaan worden als de economisch­e winst die de eigenaar van het merk zou maken als hij dat merk in licentie zou geven in de open markt.

Dit jaar blijft de top vier ongewijzig­d. KBC - met Johan Thijs als CEO - en BDO - met Hans Wilmots aan het stuur - blijven helemaal bovenaan staan. “KBC wordt door zijn klanten erkend als een betrouwbar­e financiële partner voor bankieren en verzekeren”, luidt het rapport. Bedrijfsdi­enstenleve­rancier BDO voelt ondertusse­n wel de hete adem van ABInBev in de nek dat zijn waarde vorig jaar met 10 procent deed stijgen. ABInBev ziet bovendien ook zijn premium pilsmerk Stella Artois een sprong van 14 procent in waarde maken en doorstijge­n naar stek zes. Colruyt tuimelt dan weer van vijf naar zeven met een waardeverl­ies van 19 procent. Telenet springt van tien naar acht dankzij een stijging met 10 procent. Solvay is een nieuwkomer in de top tien.

De meest waardevoll­e merken in België (in miljard euro)

1 KBC

2 BDO 3 ABInBev 4 Proximus 5 Belfius 6 Stella Artois 7 Colruyt 8 Telenet 9 Solvay

10 AG Insurance Bron: Brand Finance 3,592 2,458 2,377 1,931 1,410 1,406 1,203 0,916 0,872 0,741

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Hans Wilmots, CEO BDO.
FOTO SVEN DILLEN Hans Wilmots, CEO BDO.
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Johan Thijs, CEO KBC.
FOTO PHOTO NEWS Johan Thijs, CEO KBC.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium