Het Belang van Limburg

EZEKIEL keert terug naar België

KV KORTRIJK ENKEL ZIJN VISUM ONTBREEKT NOG

- Frank BUYSE

Afgetest bij Club Brugge, ontploft bij Standard en dan weer onderuit bij Anderlecht: het minste wat men kan zeggen, is dat het bescheiden Kortrijk op het punt staat met Imoh Ezekiel, nog steeds maar 24, een náám binnen te halen. Het is wachten op zijn visum, maar de overeenkom­st zou rond zijn.

Imoh Ezekiel is nog altijd maar 24 jaar, maar heeft sinds hij in 2012 door Standard werd binnengeha­ald al een woelige carrière achter de rug. Zo verhuisde hij door verschille­nde uitleenbeu­rten in zes jaar al een tiental keer van club met een hoop ups-and-downs. Ook in Luik had hij het aanvankeli­jk moeilijk, maar hij ontpopte zich in die eerste maanden wel meteen als een hardwerken­de, pijlsnelle aanvaller. Om het volgende seizoen bij de nochtans kwakkelend­e Rouches helemaal te ontploffen met 14 goals en 5 assists in 22 wedstrijde­n. Onder Guy Luzon en vooral naast Michy Batshuayi volgde in het seizoen 2013-2014 de bevestigin­g. Waarop de Nigeriaan, nog geen 20, meteen koos voor het grote geld. Voor de petroleumd­ollars van de Qatarese topclub Al Arabi dat vijf miljoen euro betaalde, een contract van vier jaar waarbij hij bijna twee miljoen per seizoen zou verdienen. Maar het was een miskleun van jewelste.

Door de ingewikkel­de constructi­e waarmee de Qatarese club hem had aangetrokk­en, kon de Nigeriaan al na zes maanden terug naar Standard voor een huurprijs van bijna een miljoen euro. Hij zorgde daar in PO1 alweer voor vier goals en twee assists. Voldoende voor een verhuis naar rivaal Anderlecht. Het werd een zware tegenvalle­r, ook wel door blessures: 1 goal in 20 matchen.

Las Palmas

Na zijn passage in het Astridpark belandde hij helemaal in de vergetelhe­id: terug naar Al Arabi, dan naar het Turkse Konyaspor, waar hij nog vijf keer scoorde. Uiteindeli­jk speelde Ezekiel nog een half seizoen bij het Spaanse Las Palmas, waar hij in een tiental matchen geen doelpunten kon maken. Carrière in het slop dus, het bescheiden Kortrijk moet een reddingsbo­ei gooien. KVK wil de transfer, al of niet een huuroveree­nkomst, niet bevestigen. De club zal ongetwijfe­ld zijn huidige marktwaard­e van nog één miljoen euro niet op tafel gelegd hebben. Maar hield wel woord: De Boeck heeft (bijna) zijn eerste klepper. Als dat visum snel in orde komt.

 ?? FOTO PHOTO NEWWS ??
FOTO PHOTO NEWWS
 ??  ??
 ?? FOTO BELGA ?? Ezekiel maakte in ons land furore bij Standard, maar speelde ook voor Anderlecht.
FOTO BELGA Ezekiel maakte in ons land furore bij Standard, maar speelde ook voor Anderlecht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium