Het Belang van Limburg

“Geen voorstande­r van kunstgras”

STVV TAKAHIRO SEKINE GEHUURD VOOR ÉÉN SEIZOEN

- Sven CLAES

Marc Brys begroette dinsdag een nieuwkomer op het kunstgrasv­eld van Stayen. Takahiro Sekine (23) wordt voor één seizoen gehuurd van het Duitse FC Ingolstadt 04. “Ik wil mijn snelheid tonen aan het Truiense publiek”, aldus de Japanse flankaanva­ller.

“Ich spreche nur Deutsch”, lacht de Japanse nieuwkomer als we hem vragen om aan de zijlijn even tijd vrij te maken voor een eerste kennismaki­ng. Een leugentje om bestwil natuurlijk. Sekine is het Engels niet erg machtig, maar tracht zich woordje per woordje te behelpen met behulp van landgenoot Takehiro Tomiyasu. “Vorig seizoen moest ik van Ingolstadt Duitse les volgen en daarom spreek ik nu enkele zinnen Duits. Ook bij STVV zal ik een taalcursus Engels volgen, want goede communicat­ie op het veld is belangrijk.”

Waarom de keuze voor STVV?

“Sint-Truiden is een warme club en ik voelde me er dadelijk thuis. Niet alleen ik ben gelukkig, maar mijn vrouw ook. We zullen samen in een appartemen­t wonen naast het stadion. Ik sprak ook met Takehiro en hij overtuigde mij om voor deze nieuwe uitdaging te kiezen. Het wordt bovendien mijn eerste keer op een kunstgrasv­eld. Ik ben wel geen voorstande­r, want het vergroot toch de risico’s op een blessure.”

Hoe groot is de voetbalhon­ger?

“Vorig seizoen kende ik een zware periode en speelde ik niet veel. Het niveau lag er hoog, maar het spel van de trainer lag me totaal niet. Hij speelde graag met lange ballen. Ik ben klein, dus ik heb de bal liever in de voeten. Dit seizoen wordt cruciaal voor mijn ontwikkeli­ng. Ik voel geen extra druk. Ik wil opnieuw plezier beleven als ik voetbal. Ik geloof sterk dat ik in België kan slagen.”

Wat mag het Truiense publiek van jou verwachten?

“Mijn grootste kwaliteit is mijn snelheid. Het schrikt me ook totaal niet af om de concurrent­ie met ploeggenot­en aan te gaan. Ik wil gewoon zo veel mogelijk spelen om doelpunten en assists achter mijn naam te kunnen zetten. In Japan bij de Urawa Reds speelde ik ieder weekend en ik hoop dat dit seizoen weer te kunnen realiseren.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium