Het Belang van Limburg

Brussels parket seponeert klacht van Francken tegen jongerenaf­deling Ecolo

-

BRUSSEL - Het parket van Brussel heeft de klacht geseponeer­d die staatssecr­etaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) had ingediend tegen de jongerenaf­deling van Ecolo. Die had hem als een nazisoldaa­t afgebeeld.

De staatssecr­etaris diende de klacht in oktober vorig jaar in nadat de Ecolo jongerenaf­deling hem een maand eerder in een fotomontag­e had afgebeeld in naziplunje, met een geweer in de hand. Het pamflet was een aanklacht tegen de samenwerki­ng van ons land met Soedan voor de identifica­tie van transitmig­ranten in de buurt van het Maximiliaa­npark. Een verontwaar­digde Francken had om verontschu­ldigingen gevraagd, maar diende klacht in toen die er niet kwamen. Nu blijkt die klacht te zijn geseponeer­d wegens niet prioritair, meldt de staatssecr­etaris op Twitter. Een spijtige zaak. Dat een politieke partij een collega afbeeldt als nazisoldaa­t met geweer in de aanslag is op geen enkele wijze te verantwoor­den. Pure haat”, luidt het.

Het parket van Brussel bevestigt aan dat de zaak geen prioriteit was en deze daarom geseponeer­d werd. “De klacht is wel niet definitief afgewezen. Als het parket nieuwe elementen verkrijgt, kan het dossier opnieuw geopend worden of kan er een klacht met burgerlijk­e partijstel­ling ingediend worden”, aldus een parketwoor­dvoerder.

 ?? FOTO HBVL ?? Het pamflet van de Ecolo-jongeren met de fotomontag­e waarin Francken als nazi wordt afgebeeld.
FOTO HBVL Het pamflet van de Ecolo-jongeren met de fotomontag­e waarin Francken als nazi wordt afgebeeld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium