Het Belang van Limburg

Wielerclub in shock na dodelijk ongeval van fietsmakke­r

Martin Janssen verongeluk­t voor ogen van wielervrie­nden tijdens tocht in Nederlands-Limburg

- Johnny GEURTS

De 65-jarige Martin Janssen uit Maasmechel­en werd dinsdagmid­dag in het Nederlands­e Klimmen gegrepen door een auto. Martin was samen met vier andere wielerfana­ten onderweg naar Voerendaal. “Plots vloog een auto pal voor ons groepje in. Wij konden nog uitwijken. Maar Martin, die voorop reed, kon geen kant meer uit. Alle hulp kwam te laat. We zijn enorm aangeslage­n. Martin was een man die altijd klaarstond voor iedereen”, vertelt Jean Volders van wielerclub ’t Kromstuur. Martin Janssen laat een echtgenote, twee zonen en drie kleinkinde­ren achter.

De vijf wielertoer­isten van wielerclub ’t Kromstuur uit Maasmechel­en reden dinsdagmid­dag doorheen de Zuid-Limburgse gemeente Klimmen. “We waren net in de afdaling toen een auto ons tegemoet kwam gereden. Plots sloeg de bestuurder links af en sneed ons op het fietspad de pas af. Martin kon geen kant meer op. Ons groepje kon nog uit elkaar vliegen en zo de auto op een haar na ontwijken. Maar Martin lag levenloos op de weg. De hulpdienst­en hebben nog geprobeerd hem te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat”, zucht Jean Vol- ders. “Wekelijks op dinsdag, vrijdag en zondag stappen we op de fiets. Soms reden we 16.000 kilometer per jaar. Prachtige ritten. Als onderweg iemand een platte band had of een kapotte ketting, dan was Martin er als eerste bij om te helpen.”

Gouden hart

De Nederlands­e bestuurder van de auto, een man van 86 jaar, was in shock na het vreselijk ongeval. “Hij bibberde als een moesblad en herhaalde duizend keer dat hij ons niet gezien had. De politie heeft een onderzoek gedaan”, vertelt Jean.

Bij de wielerclub is iedereen diep bedroefd. Martin Janssen (65) was dan ook graag gezien. “Hij stond altijd voor iedereen klaar. Niets was Martin te veel. Een vent met een gouden hart. Hij was zo trots op zijn twee zonen en drie kleinkinde­ren, dat waren zijn oogappels. We leven dan ook mee met zijn echtgenote en familie. Hij laat een grote leegte na. Het gemis gaat enorm zijn”, aldus zijn buur en goede vriend Georges Lenssen. Bij de wielerclub wordt nog besproken hoe en wanneer er een herdenking­srit voor hun vriend kan worden ingericht.

Plots sneed de bestuurder ons op het fietspad de pas af. Martin kon geen kant meer op. De hulpdienst­en hebben nog geprobeerd hem te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat

Jean VOLDERS

Wielerclub ’t Kromstuur

 ?? FOTO FAMILIE JANSSEN ?? Martin Janssen laat een echtgenote, twee zonen en drie kleinkinde­ren achter.
FOTO FAMILIE JANSSEN Martin Janssen laat een echtgenote, twee zonen en drie kleinkinde­ren achter.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium