Het Belang van Limburg

Waarom Cristiano Ronaldo de transfer van Pol Garcia vertraagde

Na vijf uitleenbeu­rten tekent Pol Garcia contract op Stayen

- Sven CLAES

Het had aardig wat voeten in de Turijnse aarde, maar Pol Garcia Tena (23) zette dinsdag op Stayen zijn handtekeni­ng onder een tweejarig contract met twee jaar optie. “Juventus moest eerst budget vrijmaken om Cristiano Ronaldo te kunnen halen”, schaterlac­ht de Spaanse centrale verdediger.

De administra­tie vanuit Juventus liet de voorbije dagen op zich wachten. De Italiaanse topclub gaf gebruikeli­jk prioriteit aan het afronden van de overgang van Cristiano Ronaldo naar de Oude Dame. Dinsdag in de loop van de dag volgde dan uiteindeli­jk de goedkeurin­g vanuit Turijn. Pol Garcia Tena mag zich officieel een Kanarie noemen. “Nu ik niet meer in de boekhoudin­g van Juventus ben opgenomen, was er duidelijk nog budget over om een grote speler aan te trekken”, grapt Garcia Tena.

Hoe verteerde je de uitleenbeu­rten aan vijf Italiaanse clubs?

“Het was iedere keer een nieuwe stap in mijn verdere ontwikkeli­ng. Ik speelde wel, maar ik moest mij ieder seizoen aanpassen aan een nieuwe stad, spelers, trainers en spelsystee­m. Ik ben blij dat die periode eindelijk achter de rug is. Ik wilde niet langer elk seizoen van werkgever switchen. Ik wil mij kunnen focussen op één club.”

Je periode als voetbalnom­ade is dus definitief verleden tijd?

“Ik wil in de eerste plaats terug stabilitei­t in mijn leven. Voorlopig leef ik nog op hotel, maar ik zal snel mijn intrek nemen in een appartemen­t. Mijn Italiaanse vriendin, die geneeskund­e studeert, zal me geregeld komen bezoeken. Ik stuur haar vliegticke­ts op.”

Is jouw grote droom bij een topclub daarmee opgeborgen?

“Ik speelde in de jeugdoplei­dingen van Espanyol, Barcelona en Juventus, maar ik denk nu alleen aan STVV. We zullen in de toekomst zien of die grote clubs ooit nog een keer langskomen. Iedereen heeft ambitie, maar je moet realistisc­h blijven.”

Wat hoop je hier te bereiken?

“Ik wil de ploegmaats zo veel mogelijk helpen. Ik wil fit blijven. Als ik elke week zal spelen, zal ik gelukkig zijn, maar ik begrijp dat dat niet altijd kan. Ik wil spelvreugd­e beleven en de ambi- tie van deze club waarmaken. Mijn hoofd moet leeg blijven van alle zorgen.”

Hoe verliep de eerste kennismaki­ng?

“Ik ben blij om hier te zijn. STVV is een geweldige club. Ik heb op het veld al gesproken met Jorgé Teixeira. Hij hielp me goed tijdens de eerste training. Ik wil nu zo snel mogelijk iedereen leren kennen, want voetbal is een teamsport.”

Ik wilde niet langer elk seizoen van werkgever switchen. Ik wil terug stabilitei­t in mijn leven Pol GARCIA TENA

STVV

 ??  ??
 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? Pol Garcia.
Foto JEFFREY GAENS Pol Garcia.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium