Het Belang van Limburg

“Dit voelt bij iedereen als gemiste kans”

-

“Frankrijk heeft ons een finaleplaa­ts ontnomen met resultaatv­oetbal. Hun bondscoach Deschamps heeft lang in Italië gespeeld en die defensieve speelstijl zit er nu bij hem ingebakken. We hadden liever verloren van een ploeg die attractief voetbal brengt. Helaas zal binnen 20 jaar iedereen alleen nog weten dat Frankrijk België versloeg en niet de manier waarop. Voor Thibaut werd het een heel zure avond. Frustreren­d is het om als doelman drie-vier goede reddingen te doen om dan geklopt te worden op een hoekschop.” “We hebben de laatste weken heel veel heen en weer gevlogen. De spelers ook. De korte nachten en verre verplaatsi­ngen volgden elkaar in sneltempo op. Dat haalt een mens uit zijn ritme en dat eist ook zijn tol. Ik zag verschille­nde spelers vermoeid voor de dag komen tegen Frankrijk. Januzaj zal nog lang aan zijn ‘moment de gloire’ tegen Engeland herinnerd worden, maar achteraf gezien was het misschien toch verstandig­er geweest om die wedstrijd niet te winnen...”

“Na de wedstrijd heeft Thibaut zijn dochtertje Adriana op de arm genomen. Zijn eenjarig zoontje Nicolas is tijdens de wedstrijd in het hotel gebleven. Hij is nog te klein voor een gebeurteni­s als deze en het was al een lange dag voor hem geweest. De aanwezighe­id van zijn kindjes helpt Thibaut nu wel een klein beetje om deze uitschakel­ing te relativere­n, al zal hij hier nog wel even om balen. Thibaut is een winnaar, hij wou net als alle anderen zo graag die finale spelen en wereldkamp­ioen worden. Dat was het doel.”

“’s Nachts zijn we nog met de spelersfam­ilies samen terug naar Moskou gevlogen waar we ’s morgens vroeg in hetzelfde hotel van de spelers aankwamen. De sfeer was er gelaten, dit voelt bij iedereen aan als een gemiste kans. Toch is dit WK een mooi avontuur geweest. Eentje dat we misschien nooit meer zullen meemaken. Hopelijk kunnen we daar zaterdag nog een mooie afsluiter aan vastknopen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium