Het Belang van Limburg

Drie reden waarom Engeland ons pijn kan doen

-

Stilstaand­e fasen

Moet het nog gezegd? The Three Lions staan bekend als de heersers van de spelhervat­ting. Gisteren scoorden ze al voor de negende keer na een standaards­ituatie, en dat op een totaal van twaalf doelpunten. Drie op vier, 75 procent. Engeland heeft voor elke mogelijke spelhervat­ting wel een ideetje. Tegen Tunesië kwam de sterkte bij hoekschopp­en goed naar voor. Tegen Panama zagen we een ingestudee­rde onrechtstr­eekse vrije trap en gisteren deden de Engelsen het met een rechtstree­kse vrije trap. Heerlijk hoe Kieran Trippier de bal binnendraa­ide, maar nog mooier hoe vier spelers aan weerszijde­n van het muurtje het zicht belemmerde­n voor de doelman.

Raheem Sterling

Gehaat door een deel van de bevolking, het favoriete mikpunt van de tabloids en de man waar opvallend vaak met een beschuldig­ende vinger naar gewezen wordt. Onbegrijpe­lijk hoe Raheem Sterling in eigen land wordt aangepakt. Zeker omdat de aanvaller vitaal is in het systeem van Gareth Southgate. Akkoord, de speler van Manchester City wacht al sinds 2015 (!) op een nieuwe interlandt­reffer, maar ook zonder te scoren speelt hij zijn rol. Kijk maar naar de match tegen Kroatië: heel vaak diep lopen om zo de hoog drukkende Kroaten uit te rekken. Op die manier kwam er voor Engeland veel ruimte vrij tussen de Kroatische verdedigin­g en hun middenveld.

Druk op flankspele­rs

Engeland wordt een test voor de 3-42-1 die Roberto Martinez zo graag gebruikt. The Three Lions zijn meesters in het creëren van overtalsit­uaties op de flanken. Als ze hun voetbal kunnen spelen sturen de Engelsen zowel Kieran Trippier als Ashley Young mee naar voor. Zij krijgen vaak de steun van Sterling of van een van de aanvallend­e middenveld­ers Dele of Lingard om zo met twee spelers druk te zetten op onze flankspele­rs. Een situatie waar België tegen Brazilië een oplossing voor vond met het 4-3-3systeem. Of toch voor één helft. Een oplossing die Engeland ook gezien heeft. Martinez verzint maar best iets nieuws voor onze flanken.

 ?? FOTO AFP ?? Raheem Sterling.
FOTO AFP Raheem Sterling.
 ?? FOTO EPA ?? Dele Alli.
FOTO EPA Dele Alli.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium