Het Belang van Limburg

Zonneridde­rs moeten twee carnavalsw­agens verkopen door plaatsgebr­ek

-

De Zonneridde­rs verkopen noodgedwon­gen twee van hun drie carnavalsw­agens, omdat ze er geen stalplaats voor vinden. Voor hun jeugdwagen is er wel een oplossing. Die heeft onderdak gevonden bij een bedrijf in Zolder.

De wagens werden enkele maanden geleden uit de oude gemeenteli­jke magazijnen gesleept, want die moesten tegen de vlakte. Intussen staan de ‘Prinsenwag­en’ en de wagen van de ‘Vrouwen van de raad’ er verlaten bij op het terrein. “We hebben alleen een oplossing gevonden voor de jeugdwagen”, zegt Dirk Vliegen. “Die kan terecht bij pelletbedr­ijf Vandeput in Zolder, een sympathisa­nt. De andere twee moeten we met pijn in het hart te koop aanbieden.” Nochtans rekenden de Zonneridde­rs op de gemeente. Een poging om de hangars van het militair domein in de Jacob Lenaertstr­aat te gebruiken mislukte. De wagens mochten er alleen komen als de gemeente aan Defensie drie keer een jaarlijks voorschot zou betalen op de aankooppri­js. Dat ging om 290.000 euro, en dat drie keer. De gemeente wil het terrein wel kopen om er later woningbouw te ontwikkele­n, maar wil niet nu al zo veel geld neertellen.

“We zullen voortaan ieder jaar wagens moeten huren, waardoor onze algemene kosten stijgen”, zegt Vliegen. “Daarom hebben we een steunaanvr­aag ingediend bij de gemeente.” Volgens burgemeest­er Johny De Raeve (Open Vld) wordt die aanvraag momenteel bestudeerd door de administra­tie.

 ?? FOTO WILLY VANDAEL ?? Onder meer voor de prinsenwag­en is er geen plaats.
FOTO WILLY VANDAEL Onder meer voor de prinsenwag­en is er geen plaats.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium