Het Belang van Limburg

“Gebrekkige communicat­ie bij Sunweb”

-

“De pechvogels luisterden gisteren naar de namen Dumoulin en Bardet. Zij kregen materiaalp­ech op het slechtst mogelijke moment: in de spurt naar de voet van de Mûr-deBretagne. Bardet had nog het geluk dat hij snel van fiets kon switchen met Gallopin terwijl Dumoulin veel tijd verloor door een wiel te wisselen met Geschke. Die Duitser is een halve meter kleiner dus een fietswisse­l was geen optie. Een te kleine fiets had hem nog meer verlies opgeleverd op zo’n klim.” “Als Laurens Ten Dam langs Dumoulin reed, had een fietswisse­l wél gekund. Maar die werd uiteindeli­jk snoeihard door zijn kopman voorbijger­eden op die Mûr-de-Bretagne. In mijn ogen gaat de ploegleidi­ng van Sunweb daar in de fout. Zij hadden beter naar Ten Dam en co moeten communicer­en waar Dumoulin zich precies bevond. Nu kwam hij plots van achter een volgwagen geflitst waardoor het leek alsof Ten Dam stilstond.” “Gezien zijn uiteindeli­jke tijdsverli­es heeft Dumoulin nog een razendsnel­le slotklim gereden maar de bonus van in de ploegentij­drit is hij helaas weer kwijt. Ook Froome verloor wat tijd, maar aan die acht seconden zou ik niet te veel conclusies vastknopen. Dat heeft niets met conditie te maken, eerder met een slechte positioner­ing. Dit was ook geen Froome-aankomst. Hij heeft gisteren gedaan wat hij moest doen.”

“Die Mûr-de-Bretagne ben ik in 2015 opgereden. Ik kan je verzeke- ren: het is echt een lastige klim. Daarom vind ik het des te straffer dat ritwinnaar Daniel Martin al op één kilometer van de meet aanging en dat met de wind pal op kop. Deze aankomst is hem wel op het lijf geschreven, maar toch.”

“Intussen blijft Greg knap in het geel. Ik vermoed dat hij de rustdag haalt in de leiderstru­i. Dan zal hij een week in het geel gefietst hebben en dat is een prestatie waar we niet bescheiden om moeten zijn. Waarschijn­lijk kan hij zondag op de kasseien van Roubaix zijn voorsprong nog wat uitdiepen maar veel zal dat niet uitmaken. In de bergrit van dinsdag zal er met minuten gesmeten worden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium