Het Belang van Limburg

“In Qatar kunnen we nog sterker zijn”

- Bart LAGAE

Eerst brons met België, dan een transfer naar Real Madrid? De zomer van 2018 zou wel eens onvergetel­ijk kunnen worden voor Eden Hazard (27). Voordat hij zondag het publiek mende in Brussel hadden wij een gesprek met de leider van de Gouden Generatie.

Hazards doelpunt tegen Engeland was zijn 25ste voor de nationale ploeg. De laatste 25 wedstrijde­n bij België was hij 25 keer beslissend: 13 goals en 12 assists.

Vind je het jammer dat je naast de Trofee voor Speler van het Tornooi hebt gegrepen?

“Die trofee winnen is nooit mijn ambitie geweest. Mijn ambitie was wereldkamp­ioen worden.”

Welke status heeft dit WK je opgeleverd?

“Ik ben dezelfde speler, maar met een goed WK achter de rug. We hebben geschieden­is geschreven in België, ook al hadden we graag de finale gespeeld. Het is op een klein detail aangekomen. Een corner in de halve finale. Anders hadden we in die finale gestaan. Maar soms is het goed te verliezen zodat je beter kunt bouwen aan de toekomst.”

Waar kunnen jullie nog verbeteren?

“Er wordt vaak gesproken over winning mentality en ik geloof dat dat ook klopt. De ploegen in de finale zijn misschien niet beter dan wij, maar de spelers in die ploegen hebben wel de gewoonte finales te spelen.”

Sommige spelers twijfelen over hun toekomst bij de Duivels. Ga je hen overtuigen te blijven?

“(Grapt) Misschien stop ik zelf wel. Nee, in alle ernst, we moeten zeker proberen de groep samen te houden. We hebben goeie spelers en we hebben succes. Maar uiteindeli­jk moet elke speler zelf kiezen of hij wil doorgaan of niet. Het is harde labeur om succesvol een club- en landcarriè­re te combineren. Als iemand er behoefte aan heeft te stoppen als internatio­nal kan dat. Er zijn er anderen die hun plaats zullen innemen.”

Zal België in Qatar 2022 sterker zijn dan in Rusland 2018?

“Ik denk het wel. Maar het hangt natuurlijk van onze prestaties bij de clubs af. Zelf zal ik dan 31 zijn. Zo lang mijn lichaam het me toelaat blijf ik bij de Duivels. ”

Speel je volgend seizoen bij Chelsea?

“Eerst wil ik vakantie. Daarna moet ik mezelf de juiste vragen stellen. Ik heb zes heel goeie jaren gehad bij Chelsea. Mijn goede WK in Rusland kan me misschien helpen te vertrekken. Maar ik ben niet de enige die kiest. Ook Chelsea moet zijn zegen geven.”

De laatste ploeg die in het geruchtenc­ircuit aan jou werd gelinkt, is Barcelona.

“Alle clubs zijn al de revue gepasseerd. Binnen drie dagen is het misschien Bayern. Ik weet niet welke clubs zich melden, maar jullie kennen mijn voorkeur.”

*****

Als u het ons vraagt zit Hazard nog steeds met Real Madrid in zijn hoofd. Ook na het vertrek van zijn idool Zinédine Zidane.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium