Het Belang van Limburg

“Ik wil een federale handicap”

- Xavier CHAMPAGNE

Het was drummen zondag op Millennium Paal. De Prijs van het secretaria­at lokte heel wat starters waar Davy Lievens met handicap 4,6 de best geklasseer­de speler was. Eén van de favorieten dus. Het was echter Benoit Quesnel die zowel in het netto- als het bruto-klassement met de hoofdprijs ging lopen. “Het liep niet zoals ik wilde. Geen probleem. Bedoeling is in eerste instantie plezier aan het spelletje te beleven”, wuift Lievens de ontgoochel­ing weg. “Eén objectief blijft echter. Ik wil ooit naar minstens handicap 4,4 duiken. Dan hoor je, dankzij die federale handicap, bij de ‘grote jongens’. Meer zelfs. Had ik geweten wat ik nu weet, dan was ik al veel vroeger met golfen begonnen. Vroeger was voetbal echter alles. Als doelman speelde ik in Bevorderin­g vooraleer een rugblessur­e een punt achter mijn carrière zette. Gert Janssen, met wie ik samen voetbalde, nam me op een dag mee naar Millennium. Het spelletje had me meteen beet. Uren heb ik op de driving range gesleten. Wellicht legde ik daar de basis voor mijn huidig niveau.”

Ledenraad

Lievens, wiens consulting bureau op een forse drive van Millennium ligt, draait ook mee in het reilen en zeilen van de golfclub. Sinds drie jaar is hij de voorzitter van de ‘Ledenraad’.

“Die Ledenraad is iets unieks in het Limburgse golfwereld­je”, beklemtoon­t hij. “Die werd door Millennium-stichter Manfred Dohmen in het leven geroepen om een brug te slaan tussen de leden en het bestuur. Iets wat door het huidige management geïntensif­ieerd werd. Ik volgde in die Ledenraad eerste voorzitter Eric Van Tendeloo op en kan momenteel op zeven gemotiveer­de leden bogen. Samen willen we Millennium nog leuker maken.”

 ?? Foto RAYMOND LEMMENS ?? Davy Lievens.
Foto RAYMOND LEMMENS Davy Lievens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium