Het Belang van Limburg

Brandweer gaat vlammen te lijf in woning

Huis tijdelijk onbewoonba­ar

- Johnny GEURTS

Gisterocht­end even na 5 uur merkten buren een sterke brandgeur op aan een woning in de Leenveldst­raat in Schoonbeek. De brandweer trof bij aankomst een brandhaard aan in de technische ruimte onder de trap. “We zijn via de buitenkant met ladders naar de eerste verdieping getrokken. Er was niemand aanwezig. Meerdere kamers zijn verwoest”, aldus de brandweer.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Het vuur was hevig, maar werd door een gebrek aan zuurstof grotendeel­s al in de kiem gesmoord. “De vlammen hebben tegen 5 uur in de ochtend gewoed in een technische ruimte onder de houten trap, die volledig vernield is. Ook de spullen die waren opgeslagen in de kruipkelde­r werden in de as gelegd. We zijn dan via de buitenzijd­e met ladders naar de eerste verdieping getrokken. We hebben nageblust en gecontrole­erd of er geen mogelijke secundaire branden aanwezig waren door de hete rooklaag”, stelt luitenant Frank Thoelen van de brandweerz­one OostLimbur­g.

De buren wisten te vertellen dat de bewoonster op het moment van de brand niet thuis was. De rookontwik­keling was hevig. “De veranda en de living waren zwartgebla­kerd. Bovendien hebben we ook preventief de aanpalende woning met ventilator­en rookvrij gemaakt”, aldus de brandweero­verste. De bewoonster, wiens huis onbewoonba­ar is, kan tijdelijk terecht bij familie.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? De brandweer moest ook de aanpalende woning ventileren.
FOTO TOM PALMAERS De brandweer moest ook de aanpalende woning ventileren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium