Het Belang van Limburg

“Dit lijkt wel een dorp”

Na bistro en bankautoma­at nu ook superette in ZOL

- Chris NELIS

Campus Sint Jan van het Ziekenhuis Oost Limburg lijkt uit te groeien tot een autonoom dorp met bijna alle faciliteit­en die daar bij horen. Onlangs opende een superette de deuren op de plaats waar de vroegere kapel stond. En eerder ging ook al een bistrobras­serie met afhaalgere­chten open. Een bankautoma­at was er al, net zoals een kapel en een moskee, en binnenkort gaat er ook nog eens een apotheek open.

Wie in campus Sint Jan is geweest, moet niet noodzakeli­jk meer ergens anders naartoe om boodschapp­en te doen. Je kan er met een goed gevulde winkelzak huiswaarts keren of zelfs gaan eten als je geen zin of tijd meer hebt om dat thuis te doen. Het ziekenhuis komt daarmee niet alleen tegemoet aan wat patiënten en bezoekers graag willen, maar ook het personeel kan nog gauw even de superette binnenspri­ngen om er snel wat inkopen te doen. Van Harte heet de winkel en is een concept dat ook uitgewerkt en beheerd wordt door de uitbaters van Bar Bouffe, de brasserie aan de ingang van het ziekenhuis. De superette, met een aanbod dat vergelijkb­aar is met dat van supermarkt­en, ligt aan de rand van de wacht- en inschrijvi­ngszone. “We zijn mee in het idee gegaan omdat we er wel een meerwaarde in zien”, zegt Jürgen Ritzen, woordvoerd­er van het ZOL. “Zowel voor onze bezoekers, patiënten als medewerker­s biedt een winkel bijkomende opportunit­eiten. De winkel biedt ook kant en klare afhaalgere­chten aan. Voor sommige mensen kan dit zeer handig zijn. Of het ziekenhuis aan het uitgroeien is tot een klein dorp? Daar lijkt het inderdaad op. We hebben echt wel al heel wat faciliteit­en.

Jürgen RITZEN Woordvoerd­er ZOL Mensen kunnen hier geld komen afhalen, iets gaan eten, naar de superette gaan, kranten of tijdschrif­ten kopen, naar de kapel of moskee om te bidden. Het is er allemaal. Binnenkort komt daar ook nog een apotheek bij. Die wordt gerund in een samenwerki­ngsverband tussen alle Genkse apothekers. We werken echt wel aan het ziekenhuis van de toekomst.”

Zowel voor onze bezoekers, patiënten als medewerker­s biedt een winkel extra opportunit­eiten

 ??  ??
 ?? Foto CN ?? Voor de superette is er een terrasje waar je ook iets kan eten of drinken.
Foto CN Voor de superette is er een terrasje waar je ook iets kan eten of drinken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium