Het Belang van Limburg

“Carrière in België herlancere­n”

- Piet DINGENS

Lommel SK oefent vanavond thuis tegen Sporting Lokeren. Vele ogen zullen gericht zijn op de jongste aanwinst van de Noord-Limburgers, de 22-jarige Scott Bitsindou. “Lommel biedt mij de kans om mijn carrière in België te herlancere­n, die wil ik met beide handen grijpen.”

Scott Bitsindou is een imposante verschijni­ng. Met zijn 1m94 moet hij dit seizoen de buffer worden voor de Lommelse defensie, maar in dat gespierde lijf schuilt een vriendelij­ke jongeman. De Belg met Congolese roots schrikt er even voor terug om ons in het Nederlands te woord te staan, maar blijkt perfect tweetalig. “Of ik slaag, ligt in de handen van God”, zegt hij eenvoudig. “Maar ik heb er alle vertrouwen in.” De gewezen jeugdspele­r van Anderlecht beseft dat hij en zijn ploegmaats dit seizoen stevig zullen moeten knokken om te overleven in 1B. “Voor ik mijn contract tekende, trainde ik tien dagen met de groep. Ik weet wat er op ons afkomt. Maar ik denk dat de ploeg er zal staan, al is ze nog niet compleet.”

Getest bij Marseille

Bitsindou stond te boek als een talent in de jeugd van Anderlecht, maar slaagde er niet in de stap naar de hoofdmacht te zetten. Toch toonde de Franse topclub Marseille twee jaar geleden interesse. “Ik heb daar in mijn testperiod­e de staf niet kunnen overtuigen”, reageert hij eerlijk. “Het kleinere Zürich United haalde me wel en daar wekte ik de interesse van de Servische eersteklas­ser Javor Matis. Maar met die club degradeerd­e ik en de buitenland­ers waren er kop van Jut. Einde verhaal dus.” Bij Lommel krijgt Bitsindou nu een nieuwe kans, hij loopt er zelfs enkele oude bekenden tegen het lijf. “Met De Wilde, Brebels en Creemers voetbalde ik nog samen in de jeugd van Anderlecht. En ik herinner me ook nog de heroïsche duels op de jeugdvelde­n in het Gestelbos. Lommel heeft altijd een schitteren­de jeugdoplei­ding gehad. Ik ben blij dat ik nu deel uitmaak van deze mooie club.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Scott Bitsindou stond bij de jeugd van Anderlecht te boek als een groot talent.
FOTO DICK DEMEY Scott Bitsindou stond bij de jeugd van Anderlecht te boek als een groot talent.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium