Het Belang van Limburg

Wout van Aert kiest voor Nederlands­e Jumbo

-

Wout van Aert (23) heeft de knoop doorgehakt. Hij fietst tot eind 2022 voor het Nederlands­e Jumbo. Het is nog niet duidelijk wanneer hij voor het eerst in zijn nieuwe truitje te zien zal zijn.

Jumbo is vanaf volgend seizoen de opvolger van LottoNL-Jumbo. De Nederlands­e warenhuisk­eten opent volgend jaar 19 vestiginge­n in Vlaanderen en wou daarom absoluut een Vlaams uithangbor­d. Dat wordt dus Van Aert. Van Aert heeft nog een contract bij zijn huidige werkgever Veranda’s Willems-Crelan tot eind 2019 en het is ook de bedoeling dat hij zijn lopend contract respecteer­t. Toch kwam het dit weekend al tot een verbale oorlog tussen het management en de renner via de sociale media. Het team liet via zijn website weten dat het de gesprekken had stopgezet wegens onredelijk­e eisen van het management van Van Aert. Die antwoordde met een tweet waarin hij duidelijk stelde dat hij en enkel hij de beslissing had genomen om het team eind 2019 te verlaten.

Zonder sponsor

Hoe de toekomst van Veranda’s Willems-Crelan er uitziet, is voorlopig onduidelij­k. In het beste geval rijden ze tot eind volgend jaar met Van Aert als kopman. Meerdere bronnen bevestigen intussen dat Veranda’s Willems, met wie het sponsoring­contract eind dit jaar afloopt, aan het team heeft laten weten de verbinteni­s niet te zullen verlengen.

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium