Het Belang van Limburg

Van der Poel pakt de triple

-

Mathieu van der Poel (23, Corendon-Circus) heeft een unieke drieklappe­r beet: de Nederlands­e kampioen op de weg en in het veld was gisteren ook de beste op het NK mountainbi­ke in Apeldoorn.

Van der Poel reed halverwege de race weg bij zijn concurrent­en, die hij pas na de finish terugzag. Hij is de eerste renner ooit die de drie nationale titels combineert. “De overwinnin­g op de weg was al heel bijzonder”, aldus van der Poel. “Ook omdat het zo dicht bij huis in Hoogerheid­e was. Maar dit is ook speciaal. Mijn eerste titel ooit in het mountainbi­ke. In het veldrijden ben ik dat toch al iets meer gewoon.” (lacht)

Van der Poel koos zijn moment uitstekend en versnelde na anderhalve ronde. “Ik wist dat ik op die strook goed gas kon geven. Toen ik dat deed, zat ik alleen. Nadien heb ik niet te veel risico genomen en mijn voorsprong intact gehouden.” Zelfs een valpartij bracht zijn tegenstand­ers Hans Becking en Michiel van der Heijden nauwelijks dichterbij.

BMX

Dat van der Poel nu drie nationale titels tegelijk heeft, bewijst hoe veelzijdig hij als renner is. Het plan is ook om elk van de truien de komende jaren te eren: “Als het aan mij ligt, blijf ik de drie discipline­s de komende jaren met elkaar combineren. Ze hebben elk hun charme. Of ik ook de BMX of de baan ambieer? Nee, ik denk dat ik het hier even bij laat.” Het was uiteindeli­jk titelverde­diger Michiel van der Heijden die op de tweede plaats finishte achter supertalen­t Van der Poel. Hij legde zich daar graag bij neer: “Je start natuurlijk altijd met de hoop om te winnen. Hij kan ook lekrijden of andere pech tegenkomen. Maar je weet ook dat het heel lastig is om Mathieu te verslaan.”

 ?? FOTO JOS KAFOE ?? Mathieu van der Poel is de eerste renner ooit die de drie nationale titels combineert.
FOTO JOS KAFOE Mathieu van der Poel is de eerste renner ooit die de drie nationale titels combineert.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium