Het Belang van Limburg

“Nog ver van het beste Club Brugge”

Club wint Supercup, maar coach Leko blijft streng

-

Club Brugge won voor de vijftiende keer de Supercup. In de clash met Standard toonde het zich iets gretiger, terwijl de Rouches van Michel Preud’homme net te schuchter bleken. Club lijkt zo net iets meer klaar te zijn voor de competitie­start dan de Rouches. Al was trainer Ivan Leko streng voor zijn team.

Een facelift, een buikwandco­rrectie, een borstvergr­oting. In de transferpe­riode proberen alle clubs om zich op te smukken, om er beter uit te zien. Een week voor de competitie­start presenteer­den Club en Standard zich in hun nieuwe look aan het grote publiek. Blauw-zwart domineerde de eerste helft en scoorde twee keer. “Het is mooi om de Supercup te winnen”, stelde trainer Ivan Leko. “Maar dit was nog verre van het beste Club. We zijn een nieuw team met een nieuwe keeper, een nieuwe linksbuite­n en Mats Rits die moet wennen aan een nieuwe positie op het middenveld. Dat vergt tijd.” Club domineerde nochtans de eerste helft. Doelman Letica werd amper getest en als Limbombe straks naar Huddersfie­ld trekt, moet blauw-zwart zich geen zorgen maken. Nieuwkomer Arnaut Danjuma is een dansende speler met dezelfde versnellin­g en slepende bewegingen. Bij één van zijn voorzetten scoorde Vanaken. Dit Brugge is zeker niet verzwakt, maar: “Het is moeilijk werken voor een coach in deze transferpe­riode. Jongens als Refaelov zijn bezig met hun toekomst. Dat zorgt voor zenuwachti­gheid.” Michel Preud’homme, die terugkeerd­e naar zijn ex-club Club Brugge deed, er nog een schepje bovenop. “Ik zag spelers bij Club Brugge die niet mochten spelen omdat er een transfer in de lucht hangt. Dat maakt het inderdaad niet makkelijk.” Preud’homme moet het dan gehad hebben over Scholz, Diaby en/of Limbombe die op weg zijn naar de uitgang en niet over Wesley. Die is al weken in beeld bij Lazio, maar speelde een sterke wedstrijd en scoorde ook. Als hij straks vertrekt, zal dat pijn doen bij Club.

Te weinig conditie

Preud’homme moest evenwel geen olie op het vuur gieten. Bij zijn Standard zijn de transferpe­rikelen namelijk even groot. Edmilson speelde gisteren wel nog mee en deed dat niet slecht, maar bij de twee tegengoals had hij een blackout. “Ik was blij met onze organisati­e in het eerste halfuur”, vervolgde Preud’homme. “Maar toen gaven we Club Brugge de zege cadeau. Van vorig seizoen is Standard het gewoon om vanuit de reactie te spelen. Dat moet eruit.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium