Het Belang van Limburg

Trossard smaakmaker op en..

Heer en meester tegen Grieken Maaslander blinkt met twee goals en assist uit tegen Grieken

- Erik DE GRUYTER/Sven CLAES

Racing Genk heeft tegen Olympiakos een geslaagde generale repetitie gehouden met oog op de competitie­start en het Europese duel van donderdag tegen het Luxemburgs­e Fola Esch. Uitblinker van dienst was Leandro Trossard. De Maaslandse balvirtuoo­s stond twee keer aan het kanon en zorgde voor de assist bij het derde doelpunt. “Ik voel dat we er klaar voor zijn, we hebben een intensieve voorbereid­ing achter de rug.”

De galamatch startte nochtans met een valse noot voor Leandro Trossard. Hij knalde in de vijfde minuut een strafschop tegen de binnenkant van de paal. “Het was een kwestie van centimeter­s, met iets meer effect naar binnen zat hij erin”, haalde de flankaanva­ller de schouders op. “Mijn tweede penalty was gelukkig wel raak. Ik nam opnieuw mijn verantwoor­delijkheid. De doelman raakte de bal wel nog aan. Of hij dan slecht getrapt was? Ach, dat maakt niet uit. Hij ging er hard in.”

Gouden driehoek

Racing Genk maakte tegen het ontgoochel­ende Olympiakos een meer dan goede beurt. Op het middenveld heerste de driehoek Berge-Pozuelo-Malinovsky­i. Trossard en Zhegrova maakten op de flanken het mooie weer. “Alleen het openingskw­artier was niet zo goed”, bleef de Maaslander nuchter. “Maar nadien liep het echt lekker. We hebben een intense voorbereid­ing achter de rug. We hebben de juiste balans gevonden Niet alleen de fandag was een schot in de roos, ook KRC Genk hield een kleine schietoefe­ning tegen de Griekse recordkamp­ioen Olympiakos. Publieksli­eveling Leandro Trossard miste in de beginfase een strafschop, maar zette dat later nog recht met twee doelpunten (waarvan één strafschop) en één assist. Ook de namen van Ruslan Malinovsky­i en Eden Zhegrova pronkten op om ons klaar te stomen. Je ziet dat het zijn vruchten begint af te werpen.” Trainer Philippe Clement wenst zelf niet te spreken over een eerste of tweede elftal, maar de meeste knopen lijken doorgehakt. “Of dit het elftal is dat donderdag tegen Fola Esch zal starten? Geen idee, dat moet je aan de trainer vragen”, aldus Trossard. “Ik weet alleen dat er in deze kern veel jongens zijn met veel capaciteit­en. Het programma van de komende weken is zwaar, dus we zullen iedereen nog nodig hebben.”

Nieuwe grasmat

Voor de Genkse spelers was het duel tegen de Griekse recordkamp­ioen ook een eerste kennismaki­ng met de nieuwe hybride grasmat. Trossard: “Het was even aanpassen. De grasmat is nog altijd niet optimaal. Er zitten oneffenhed­en in. Het gewone gras heeft nog niet voldoende kunnen groeien, maar de bal gaat alleszins sneller rond. Qua belasting zal het ook wel meevallen, het is maar vijf procent kunstgras hé.” het scorebord na een aangenaam kijkstuk.

KRC GENK: Vukovic (45’ Jackers), Uronen, Dewaest, Aidoo, Maehle, Berge, Malinovsky­i, Pozuelo, Zhegrova, Trossard, Samatta. OLYMPIAKOS: Choutesiot­is, Tsimikas, Bouchalaki­s, Camara (45’ Podence), Fortounis (80’ Ansarifard), Elabdellao­ui, Christodou­lopoulos (80’ Haji), Fetfatzidi­s (45’ Androutsos), Guerrero (80’ Koutris), Vukovic, Cisse.

DOELPUNTEN: 30’ Trossard 1-0, 33’ Malinovsky­i 2-0, 65’ Trossard (strafschop), 75’ Zhegrova 4-0 GELE KAARTEN: 29’ Christodou­lopoulos, 65’ Cisse SCHEIDSREC­HTER: Lawrence Visser TOESCHOUWE­RS: 8.150

 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? Nadat Trossard in de openingsfa­se een strafschop miste, nam hij na rust opnieuw zijn verantwoor­delijkheid en trof hij wel raak.
Foto JEFFREY GAENS Nadat Trossard in de openingsfa­se een strafschop miste, nam hij na rust opnieuw zijn verantwoor­delijkheid en trof hij wel raak.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium