Het Belang van Limburg

Geslaagd debuut Vandevoord­t en Lucumi

-

De tweede oefengalop op zondag tegen KSK Heist kreeg extra glans door het debuut van doelman Maarten Vandevoord­t (16) en de Colombiaan­se aanwinst Jhon Lucumi. “Ik ben over beide spelers positief”, stelde coach Philippe Clement. “Het was de bevestigin­g van wat we al op training zagen.”

Philippe Clement dropte Maarten Vandevoord­t en John Lucumi in de basiself tegen de Kempische amateurclu­b. De Genkse hoofdtrain­er had daar na afloop geen seconde spijt van. “Lucumi heeft getoond waarom we hem naar België gehaald hebben. We geven hem nu de tijd voor een aanpassing­speriode. Hij heeft een goede eerste indruk gemaakt. Maarten wilde ik een wedstrijd in de voorbereid­ing gunnen. Hij is een talent en elke ervaring is welkom. Hij ging er heel positief mee om. Hij bleef koel zonder nonchalant te zijn. Pakte enkele goede ballen. Ook hij bevestigde van wat ik al op training zag.”

“Eindelijk mijn debuut”, glunderde de piepjonge doelman. “Dit geeft een extra fijn gevoel om de voorbereid­ing zo af te sluiten. Ik trainde al de hele voorbereid­ing mee en dan wil je toch ook eens tijdens een wedstrijd onder de lat staan. Ik had totaal geen zenuwen. Ik probeerde het goed te doen. Ik mocht mijn focus geen seconde verliezen. Ik moet nu vooral hard blijven werken en dit seizoen stelen met mijn ogen.”

Speciale regeling

keepers?

Rest de vraag: wie wordt eerste doelman? Nordin Jackers of Dany Vukovic? De keuze is nog niet gemaakt. “De knoop is nog niet doorgehakt, maar ik zou het geen strijd noemen”, stelde Clement nog. “Misschien zullen we daar een speciale werkverdel­ing voor uitwerken. We gaan dat deze of volgende week verder bekijken. Ik ben niet van plan om elke week van doelman te veranderen.”

 ?? FOTO JG
FOTO BELGA ?? Maarten Vandevoord­t.
FOTO JG FOTO BELGA Maarten Vandevoord­t.
 ??  ?? Jhon Lucumi.
Jhon Lucumi.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium