Het Belang van Limburg

.. naast het veld

Shirt met rugnummer 14 gaat vlot over de toonbank op fandag

-

Met meer dan vijfduizen­d bezoekers werd de Genkse fandag een voltreffer. In de fanshop gingen truitjes en accessoire­s vlot van de hand. Vooral Leandro Trossard bleek razend populair te zijn. Het blauwe truitje met rugnummer 14 verkocht als zoete broodjes. “Van alle spelers verkoopt Trossard het beste”, pufte een fanshopmed­ewerkster, die de bestelling­en amper kon bijhouden. “Worden er echt het meeste shirts met mijn naam verkocht?

Leuk”, lachte Trossard. “Het is fijn om geliefd te zijn.”

De fandag werd om

18 uur afgesloten met een uitgebreid­e signeerses­sie. De jonge fans kregen zo een unieke kans om een handtekeni­ng of selfie te scoren. “Handtekeni­ngen en selfies uitdelen, doe ik altijd met de glimlach”, aldus Trossard. “Ik probeer het publiek zo veel mogelijk terug te geven.”

AA GENT

Odjidja naar AA Gent -

Vadis Odjidja keert terug naar de Belgische competitie. De 29-jarige middenveld­er, eerder aan de slag bij Anderlecht en Club Brugge, onderteken­de een contract voor twee seizoenen bij AA Gent. Odjidja, drievoudig Rode Duivel, komt over van het Griekse Olympiacos.

Olayinka naar Praag -

AA Gent neemt afscheid van aanvaller Peter Olayinka. De Nigeriaan tekende een contract voor vier seizoen bij Slavia Praag. De Buffalo’s vangen 3,2 miljoen voor de 22-jarige Olayinka.

CLUB BRUGGE Rotariu naar AZ -

Club Brugge stalt de 22-jarige Roemeense winger Dorin Rotariu voor een seizoen op huurbasis (met aankoopopt­ie) bij het Nederlands­e AZ. Vorig jaar werd hij al uitgeleend aan Moeskroen.

KV OOSTENDE Broos blijft -

Hugo Broos, sportief directeur van KV Oostende, zal niet aan de slag gaan als bondscoach van Tunesië. Dat bericht dook gisteren in buitenland­se media op. “Er zijn aanbieding­en geweest, maar ik heb gekozen voor het mooie project van KV Oostende en daar blijf ik trouw aan”, liet Broos weten.

WAASLAND-BEVEREN Van Damme verlengt -

WaaslandBe­veren heeft Joachim Van Damme, die de laatste weken met KV Mechelen flirtte, met een verbeterd contract kunnen verleiden tot een verlengd verblijf. De middenveld­er zette zijn handtekeni­ng onder een nieuw contract voor drie seizoenen,

met optie op een vierde.

LOKEREN Wit-Russische spits -

Lokeren heeft zijn selectie versterkt met de 26-jarige Wit-Russische aanvaller Anton Saroka van Dinamo Minsk. Hij onderteken­de op Daknam een contract voor drie seizoenen.

OH LEUVEN Schuermans blijft -

Centrale verdediger Kenneth Schuermans (27), die vorig jaar overkwam van Westerlo, heeft zijn handtekeni­ng geplaatst onder een nieuw contract bij Oud-Heverlee Leuven. Hij ligt nu vast tot juni 2020 bij de Leuvense 1B-club.

WK 2018

Kalinic weigert medaille -

Nikola Kalinic heeft de Kroatische voetbalbon­d laten weten dat hij geen zilveren medaille wil. De aanvaller werd op het WK in Rusland door bondscoach Zlatko Dalic naar huis gestuurd nadat hij “wegens rugpijn” had geweigerd in te vallen in de eerste groepsmatc­h tegen Nigeria.

BUITENLAND

Borussia Dortmund wil Witsel -

Borussia Dortmund zou volgens verschille­nde Duitse media, waaronder Bild, Axel Witsel willen aanwerven. Witsel voetbalt sinds 2017 in China bij Tianjin Quanjian. Volgens Bild zou het ongeveer twintig miljoen euro kosten om de 29-jarige Rode Duivel weer naar Europa te halen. Witsel zelf liet de voorbije maanden blijken een terugkeer naar een Europese (top)competitie niet uit te sluiten.

 ??  ?? Lange wachtrijen in de fanshop voor een shirt van Trossard. De publieksli­eveling werd ook druk gesollicit­eerd voor foto’s en handtekeni­ngen.
Lange wachtrijen in de fanshop voor een shirt van Trossard. De publieksli­eveling werd ook druk gesollicit­eerd voor foto’s en handtekeni­ngen.
 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium