Het Belang van Limburg

Endo komt, wachten op Akpom

Arsenal-spits moet probleem in de aanval oplossen

- Gunter SCHOOFS/Sven CLAES

STVV verloor in Beringen de laatste oefenwedst­rijd van de voorbereid­ing tegen Moeskroen. Voorin moet er duidelijk nog slagkracht bij. De grote bevrijder heet - zo hopen ze op Stayen - Chuba Akpom. De Kanaries staan dicht bij een akkoord met Arsenal en de spits zelf met het oog op een definitiev­e overgang. Afgelopen weekend legde de club alvast Japans internatio­nal Wataru Endo vast. Jonathan Legear staat dan weer dicht bij een vertrek.

Een week voor de competitie­start is het op transfervl­ak zeker niet windstil bij STVV. Chuba Akpom, die vorig seizoen gehuurd werd van Arsenal, staat nu dicht bij een definitiev­e overgang. Vandaag wordt er volop verder onderhande­ld om de laatste punten en komma’s in orde te brengen. De aanvaller wordt allicht de duurste inkomende transfer uit de Truiense clubgeschi­edenis. Na het afspringen van de overgang van Ayoub El Kaabi moést de Japanse clubtop ingrijpen om voorin genoeg slagkracht te hebben. Binnen een kleine week start de competitie immers met een thuismatch tegen Cercle Brugge. Akpom kent het reilen en zeilen bij STVV en maakte de volledige voorbereid­ing mee in Londen. Daardoor moet hij in principe, als alles rond geraakt, snel inzetbaar zijn.

Endo tekent

In afwachting van de komst van Akpom trok STVV alvast een derde Japanner over de streep. De 25-jarige Wataru Endo, die deel uitmaakte van de Japanse WK-selectie, komt definitief over van de Japanse topclub Urawa Red Diamonds. Endo is een verdedigen­de middenveld­er, maar kan ook in de defensie zijn streng trekken. Hij ondergaat deze week zijn medische tests. Er worden geen problemen verwacht, waardoor de speler snel zal kunnen aansluiten bij de groep van Marc Brys.

Onze staf geeft trainingen op maat, geen blinde trainingsa­rbeid

Legear/Teixeira

Marc BRYS Diezelfde Brys hoopt intussen dat er snel duidelijkh­eid volgt rond de toekomst van Jonathan Legear en Jorge Teixeira. Vooral Legear is nog in volle transferon­derhandeli­ng. Naast Antwerp zijn nog een aantal andere clubs in de dans gesprongen om de Luikenaar in te lijven. Het blijft afwachten of STVV de flankaanva­ller zal laten gaan. Zowel Teixeira als Legear klaagden eerder al over het trainingsr­egime onder de nieuwe coach. “Onze staf geeft trainingen op maat, geen blinde trainingsa­rbeid”, reageert Brys. “Als sommige spelers een apart regime nodig hebben, krijgen zij dat. Kijk naar Ceballos, die slechts een keer per dag traint omdat hij door blessure bijna een jaar out was. Teixeira deed 41 procent van de trainingen mee en Legear stapte al in het begin van de voorbereid­ing naar de kant met een blessure. Hij heeft veel trainingen overgeslag­en. Het is dus duidelijk dat het verhaal van die spelers over te hard trainen niet klopt. Bovendien wil Jonathan naar Antwerp, waar véél zwaarder getraind wordt. Ik begrijp perfect dat hij elders wil onderhande­len als hij meer kan en wil verdienen, maar dan moeten de zware trainingen bij STVV niet als excuus gebruikt worden. Dat is niet fair.”

 ?? Foto PHN ?? Japans internatio­nal Endo (l.) is een Kanarie. Akpom moet de volgende worden.
Foto PHN Japans internatio­nal Endo (l.) is een Kanarie. Akpom moet de volgende worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium