Het Belang van Limburg

Claes en El Banouhi debuteren met overwinnin­g

-

Dankzij een laat doelpunt van Aabbou won Lommel de Limburgse oefenpot tegen Patro Eisden met 1-0. De twee experiment­ele teams versierden heel wat kansen, die door overhaasti­ng en puik keeperswer­k onvoldoend­e benut werden.

Wat Lommel betreft, was het vooral uitkijken naar de optredens van nieuwkomer­s Soufiane El Banouhi en Glenn Claes. Beide spelers maakten na rust hun debuut. “Ik ben blij dat de papierwink­el helemaal afgerond is en dat ik weer aan voetballen toe kom”, aldus KV Mechelenhu­urling Claes. “Met enkel rondjes lopen, schiet je niet veel op. Ik mis nog ritme, maar dat komt wel goed. Ik heb heel veel zin in dit nieuwe avontuur.”

Zijn kersverse ploegmaat El Banouhi onderteken­de vrijdag een contract van een seizoen en komt over van Union. De rechtsback staat conditione­el al een stukje verder dan Claes en schuimde tegen Patro enthousias­t de rechterfla­nk af. “Met hem en zijn club waren we sneller rond dan verwacht”, aldus een opgetogen trainer Tom Van Imschoot. “Hij trainde vier weken met Union en is conditione­el helemaal in orde. Met Bitsindou, Claes en El Banouhi bij de groep is het nu geen ‘vijf voor twaalf’ meer. Ik kan al meer keuzes maken. Maar we blijven uitkijken naar een linksback en naar een stevige verdediger die ook op het middenveld ingezet kan worden.”

Stijnen wil stabilitei­t

Bij Patro was coach Stijn Stijnen tevreden met wat hij van zijn jongens zag. “Na enkele turbulente jaren is onze club toe aan wat stabilitei­t. Dat is ook mijn wens, een onbezorgd seizoen met af en toe een uitschiete­r. De voorbereid­ing is nog lang, maar vandaag konden we onze voet toch al naast een team uit 1B zetten. We kregen minstens evenveel kansen en hielden het achterin goed gesloten. Tot we op het einde toch een keer gepakt werden.”

LOMMEL: Creemers, Janssens, Kolen (46’ Claes), Houben, Renson, De Wilde (46’ El Banouhi), Gaethofs, Berben, Vermijl, Cerigioni, Aabbou. PATRO: Bellin (46’ Jeurissen), Kenne (83’ Chiarelli), Rentmeiste­r, Nsinoi, Swerten, Carratta, Olaerts, Gronski (70’ Rejdi), Ezzahri (70’ Annab), Kiala, Dillon (90’ Keita).

DOELPUNT: 90’ Aabbou 1-0.

GELE KAART: Carratta.

SCHEIDSREC­HTER: Sbaghi.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Carratta (l). in duel met Gaethofs.
FOTO DICK DEMEY Carratta (l). in duel met Gaethofs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium