Het Belang van Limburg

Liam Everts pakt brons op EK

-

Liam Everts (13) heeft brons veroverd (2+4 in reeksen) in de EK-finale 85cc in Loket. “Aan de ene kant ben ik fier met het podium, aan de andere kant ontgoochel­d over mijn slechte start in de tweede reeks”, zei de zoon van tienvoudig wereldkamp­ioen Stefan.

Loket. De plek brengt mooie herinnerin­gen naar boven bij de familie Everts. In 2002 en 2003 vierde Stefan er zijn zesde en zevende wereldtite­l. Vijftien jaar later ging zoon Liam op het Tsjechisch­e parcours op zoek naar succes. En daar slaagde hij in. Op zaterdag werd Everts junior tweede achter McLellan na een super spannende wedstrijd, zondag finishte hij vierde na een straffe inhaalrace nadat hij zijn start compleet gemist had. Goed voor de derde plaats in de eindstand, achter de Zuid-Afrikaan Camden McLellan (1+2) en de Nederlande­r Kay De Wolf (6+1). “Vorig jaar kon ik me niet kwalificer­en voor de EK-finale, nu sta ik op het podium. Dan mag je fier zijn. En dat ben ik ook”, zei Liam. “Tegelijker­tijd ben ik een beetje ontgoochel­d. Vooral over mijn start in de tweede reeks. Die ging volledig de mist in. De reden? Stress speelde me toch wat parten. Ik reed te verkrampt in het begin. Vergeet ook niet dat mijn concurrent­en allemaal in hun derde seizoen 85cc zitten, ik pas in het tweede.”

Everts junior heeft nog twee races met rood aangestipt dit jaar: op 15 augustus neemt hij deel aan de BK-race in Balen en op 26 augustus volgt het WK 85cc in het Australisc­he Horsham.

Smets junior

Greg Smets, zoon van vijfvoudig wereldkamp­ioen Joël, deed het minder goed in de EMX300. De Desselaar, die eerder dit seizoen de openingsra­ce in Valkenswaa­rd won, bleef ditmaal steken op de elfde plaats (10+11 in reeksen). Met nog twee wedstrijde­n te gaan staat Smets jr. vierde in de EMX300.

 ?? FOTO CDS ?? Liam Everts pronkt met zijn bronzen medaille.
FOTO CDS Liam Everts pronkt met zijn bronzen medaille.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium