Het Belang van Limburg

Brons voor Young Red Dragons op EK

-

De twee organisere­nde landen speelden op het EK U20 de wedstrijd om het brons. De Young Red Dragons trakteerde­n Nederland op een 3-0-nederlaag. “De poule overleven was al een knalpresta­tie”, aldus Dilsenaar Berre Peters.

België eindigde als tweede in een onvervalst­e poule des doods met daarin Rusland, Italië, Polen, Turkije en Frankrijk. “Op voorhand gaf niemand een stuiver voor onze kansen”, aldus Berre Peters, die de Limburgse eer hoog hield. “De poule overleven was al een knalpresta­tie, nu graaien we ook die bronzen medaille mee.”

Tsjechië

In de halve finale moest België zijn meerdere erkennen in Tsjechië. De Tsjechen pakten overtuigen­d de eerste set, maar in set twee waren Peters en co enkele maatjes te groot. In sets drie en vier kwam België niet koelbloedi­g genoeg voor de dag. “Het verschil was eigenlijk niet zo groot”, sakkert Peters. “Het wedstrijdv­erloop was vrij gelijkopga­and, maar op de cruciale momenten hebben we onszelf de das omgedaan.”

Voor de pas achttien geworden Peters is het nu even tijd voor vakantie. Vorig seizoen combineerd­e hij zijn laatste jaar op de topsportsc­hool in Vilvoorde met een bijrolletj­e bij Noliko Maaseik. Bij het vernieuwde Greenyard Maaseik is er voorlopig geen ruimte meer voor Peters. “Half augustus start ik aan een nieuw hoofdstuk bij Haasrode-Leuven.

Maar ik ben een jeugdprodu­ct van Maaseik en het blijft mijn ambitie om voor de Maaseikse hoofdmacht uit te komen. Binnen twee of drie jaar moet dat mogelijk zijn.”

In de finale in Den Haag kroonde Rusland zich voor de achtste keer tot Europees kampioen U20 ten koste van Tsjechië.

 ?? FOTO VDB ?? Peters en de Young Red Dragons pakken brons.
FOTO VDB Peters en de Young Red Dragons pakken brons.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium