Het Belang van Limburg

“Ervaring geeft de doorslag”

Wouter Peeters (39) neemt simpel de maat van Ruben Oud

- Rob KWANTEN

Michel Daniëls

Wouter Peeters (B-15) won gisteren op TC Winterslag het heren 2-tornooi. In de finale nam hij eenvoudig de maat van Ruben Oud (B-2/6). Meteen zijn vierde eindzege van het seizoen in die reeks. Maar ook in heren 1 - Peeters was vroeger een verdienste­lijk B-15/2 - staat de inmiddels 39-jarige onderwijze­r nog steeds zijn mannetje.

“Op het sterk bezette tornooi in Lommel ging ik er enkele dagen geleden pas in de kwartfinal­e uit tegen de 22 jaar jongere Noah Martens”, vertelt Peeters. “Maar in aanloop naar die match had ik wel Laurens Verboven (B-15/4) en Jef Moors (B-15/1) verslagen. Mijn ervaring heeft in die wedstrijde­n de doorslag gegeven. Maar ik was toch een beetje verbaasd van mijn prestaties.”

De afgelopen twee jaar richtte Peeters zijn pijlen op het heren 35gebeuren. Met succes. “Op twee jaar heb ik in die reeks maar een wedstrijd verloren”, gaat Wouter verder. “Tegen de onvermijde­lijke Michel Daniëls (B-15/2). Maar door de hervorming van de reeksen zijn de tableaus in EH35-1 wel heel klein geworden. Regelmatig wordt de reeks geannuleer­d omwille van te weinig inschrijvi­ngen. Van tegenstand­ers kreeg ik vaak de reactie dat ik te goed was voor die reeks.”

Maar ook in heren 2 maakt Peeters brandhout van zijn tegenstand. “Voor alle duidelijkh­eid: ik heb me zeker niet laten zakken om dan alles kapot te spelen in heren 2”, geeft hij aan. “Ik ben van B-15/2 naar B-15 gegaan zonder een wedstrijd te verliezen. Het is vooral een kwestie van tijd. Heren 1 houdt vaak lange verplaatsi­ngen in. Vergeet niet dat ik twee kindjes heb. En die wedstrijde­n zijn loodzwaar voor iemand van mijn leeftijd. Mijn recuperati­evermogen is niet meer wat het tien jaar geleden was, hé. (lacht) Voor volgend seizoen zijn er weer heel wat veranderin­gen op til door de klassement­swijziging­en. Wie weet vind ik dan wel een reeks die me echt op het lijf geschreven is.”

De Krekel

Peeters geeft les aan het vijfde en zesde middelbaar in Overpelt. “Verder coördineer ik ook het hele tennisgebe­uren op TC de Krekel in Peer. Ik geef wat les en begeleid ook een aantel spelers en speelsters die veel competitie spelen. Julie Smeets en Zoë Box zijn daar enkele voorbeelde­n van”, geeft Wouter nog mee.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Er komt geen sleet op de 39-jarige Wouter Peeters.
FOTO SERGE MINTEN Er komt geen sleet op de 39-jarige Wouter Peeters.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium