Het Belang van Limburg

“Toch een enorme ervaring”

Sara Boelen (17) speelt met wisselend succes drie finales op één dag

- Gert SILLEN

“Die finaledag is een enorme ervaring geweest”, vertelt Sara Boelen. De 17-jarige Truiense werkte zondag immers drie finales af. Met wisselend succes. De eerste won ze, de tweede verloor Boelen en bij de derde gaf ze halverwege op. “Het ging niet meer, maar ondanks dat forfait sluit ik dit weekend met een positief gevoel af.”

“Zes matchen in twee dagen. Dat hoge aantal kroop toch in mijn kleren. Zeer zwaar”, vervolgt scholiere Boelen die aan het KCST in Sint-Truiden in september haar zesde jaar humane wetenschap­pen aanvat.

Het eerste deel, een D3-finale in Laakdal, sloot ze winnend af: 6/4, 6/3 tegen Luka Fabry. Het dubbele finaleverv­olg speelde zich verder af in Winterslag. “De eerste match was tegen An-Sofie Beckers bij D2. Ik verlies tweemaal met 6/4. Het is momenteel geen oneer om tegen An-Sofie te verliezen, want ze verkeert in bloedvorm. Toch ben ik tevreden over dit duel. Hoewel ik al op mijn limiet zat, haalde ik in elke set een grote achterstan­d op.” De laatste wedstrijd van de triple was de D3finale tegen Elke Liwerski. “Na de eerste set, die ik verloren had met 7/5, heb ik de handdoek geworpen. Het ging niet meer. De finaledag is misschien een beetje in mineur geëindigd, maar ik vond het toch een enorme ervaring.”

Geen unicum

Het is weinigen gegeven, maar voor Boelen was het geen unicum om drie finales op één dag af te werken. “Dit was mijn tweede keer. Toen ik twaalf was speelde ik eens twee M12- en één M14-finale.”

Rode draad in de tenniscarr­ière van Boelen van de jongste jaren is dat ze regelmatig finales haalt, maar dan vaak net niet de kers op de taart kan plaatsen. Is er sprake van een stilaan groeiend psychologi­sch probleem? “Neen, helemaal niet. Tot dit weekend speelde ik dit seizoen twee finales. Op Excelsior gaf mijn tegenstand­ster forfait. Na een vermoeiend­e week waarin ik een initiators­cursus had gevolgd was ik op Yachting niet meer zo fris in de finale. En soms moet je ook durven toegeven dat de andere beter was. Niettemin ben ik blij met mijn huidig niveau, zeker voor het aantal uren dat ik train. Tennis is leuk, maar ik ben 17 en wil ook een normaal tienerleve­n leiden. Dat betekent dat ik niet alles wil laten voor deze sport en ook de plezante dingen van het leven wil meemaken. Mijn grootste sportieve doelen? Het criterium is een mooie bijzaak, daar ben ik dus niet zo mee bezig. Ik heb nu een B+4/6-klassement en zou volgend jaar graag een B0-speelster worden. Ik heb nog 50 punten nodig, maar om dat aantal bij dames 2 en 3, die trouwens vaak een exacte kopie van elkaar zijn, te vergaren zal moeilijk worden. En als het niet lukt, ben ik ook tevreden met het B+2-statuut. Als jong meisje had ik nooit durven dromen dat ik een B-speelster zou worden.”

TORNOOIEN HALFWEG

LOMMEL -

Tamila Gadamauri plaatste zich na een 6-2, 6-3-zege tegen Laurence Claes voor de halve finales van de dames 2-reeks. Daarin komt ze nu uit tegen de nummer 1 van de plaatsings­lijst, Sara Boelen. Cis Moors zit bij de laatste vier van de heren 4-reeks. Hij won van Siebe Verrydt. Ook Ruben Ectors zit bij de halve finalisten.

BEUKENHOF -

Zowel Nicolas Pinazo Robles bij H5 en H6 als Indra Leeten bij D4 en D5 wedden op twee paarden, want beide spelers bereikten in twee tabellen de kwartfinal­es.

Jasper Hansoul en Vincent Martens stootten door naar de kwartfinal­es in EH3, Clémentine Uwamahoro mag zich al halve finaliste noemen in dames 3. Thuisspele­rs Christophe Restivo en Bart Van Hoeymissen baanden zich een weg naar de laatste acht in resp. EH35/4 en EH5.

Thom Kostens zit dankzij een 6-3, 6-4-overwinnin­g tegen Martijn Vrancken in de halve finales van de heren 3-reeks. Tristan Van Gestel was door een 6-3, 7-5-zege zeker van de laatste vier. Ann-Sophie Beckers won met 6-1 en 6-2 van Mercedes Medart en mag zich opmaken voor de halve finale van de dames 3-reeks. Daarin ontmoet ze Stephanie Croismans.

LOONSE -

LANAKEN -

DIEST -

Zowel voor de heren 1 als dames 1 zijn er 26 deelnemers. Bij de heren is Karsten Wuyts (B-15/4, KTC Diest) de nummer één. Bij de dames spelen Steffi Distelmans en Antje Rubbrecht een thuismatch. Emma Vanderheyd­en (B0, GT Tessenderl­o) staat op de hoofdtabel na een knappe zege tegen Dorien Lambrechts (B-15). Ook in Lommelse TC pakte ze al met drie perfo’s op rij uit afgelopen week.

Jorg Martens stootte na een zware driesetter (6-7, 6-4, 6-1) tegen Simon Ectors door naar de halve finales van de heren 4-reeks. Ook Michael Clijsters zit bij de laatste vier. Hij won met 6-4 en 6-1 van Jeroen Vandewaerd­e. Anneleen Janssen plaatste zich voor de halve finales van de dames 4-reeks.

KAULILLE -

STARTENDE TORNOOIEN

Sarah Hendrickx, Kiara Plessers, Jente Jacobs en Tiana Hendrickx spelen een thuismatch bij de dames 3 in *** In staat de 17-jarige Davida Audet Kokolo (B+4/6) op één bij de dames 2. Ze woont in Turnhout en is al enkele jaren aangeslote­n bij TC I.S.C. *** Met Wouter Peeters en Maarten Verlinden voeren twee vertrouwde namen de tabel aan bij de heren 2 in

*** Mooi volk in waar criteriuml­eiders Tuur Vos (H3), Sarah Peeters (D3) en Jamy Simons (D5) hun koppositie trachten te verdedigen. *** Het deelnemers­veld bij in de enkelreeks­en is goed bezet. Dries Schietaert en Jeroen Vanluydt zijn de blikvanger­s in EH2.

TC Ham. TC Heusden. Soetebeek

TC Mol

TC De Born

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Sara Boelen werkte afgelopen zondag met wisselend succes drie finales af.
FOTO SERGE MINTEN Sara Boelen werkte afgelopen zondag met wisselend succes drie finales af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium