Het Belang van Limburg

Uitbater nachtwinke­l kan overvaller bij de kraag vatten

-

Twee jongeren planden in de nacht van vrijdag op zaterdag een overval op de nachtwinke­l in de Ophovenstr­aat in Neeroetere­n maar nog voor ze konden toeslaan, werden ze al in de kraag gevat door de uitbater en zijn broer. De politie arresteerd­e de daders, die naast een masker ook een nepwapen op zak hadden.

Op de camerabeel­den van de nachtwinke­l is te zien hoe het duo rond 1.50 uur richting de nachtwinke­l wandelt. Een van hen draagt daarbij een masker bekend van het hackerscol­lectief Anonymous. “Ze leken zich onrustig te gedragen en de man met het masker wilde naar binnen komen”, vertellen ze bij de familie die de nachtwinke­l uitbaat. “Maar wat ze waarschijn­lijk niet verwacht hadden, was een klant in onze winkel.”

Lopen

Op de livebeelde­n zien de uitbaters hoe de twee verdachten op hun stappen terugkeren en verder wandelen. De uitbater en zijn broer besluiten hen achterna te gaan. “Ze hadden zich in de tuin van het leegstaand­e huis aan de verkeersli­chten verschanst. zaten achter de boompjes.” Een van de twee werd bij de kraag gevat terwijl de andere het op een lopen zette. “Maar de jongen die we bij ons hadden, belde uiteindeli­jk naar zijn kompaan om zich aan te geven. De politie is ter plaatse gekomen en zij hebben de daders gearrestee­rd. Uiteindeli­jk kwam het niet tot een overval, maar de intenties waren toch duidelijk”, besluiten de mensen van de nachtwinke­l. Politie Maasland onderzoekt de zaak. De twee verdachten zijn 20 en 17 jaar. Naast het masker hadden ze ook een neppistool op zak.

Ze

 ?? FOTO PPN ?? Tot een overval op de nachtwinke­l kwam het niet.
FOTO PPN Tot een overval op de nachtwinke­l kwam het niet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium