Het Belang van Limburg

‘The Team 2’ wordt vandaag gelanceerd

Drie jaar geleden was de internatio­nale coproducti­e‘The Team’, met o.m. Veerle Baetens, op VTM te zien. Vandaag wordt de tweede reeks, nu met Lynn Van Royen (29), gelanceerd op Telenet Play More en op streamingd­ienst lumiereser­ies.com

- Raymond DE CONDÉ

De eerste serie, met Veerle Baetens, de Deen Lars Mikkselsen en de Duitse Jasmin Gerat als het team dat over de grenzen heen mensenhand­el, prostituti­e en belastingf­raude onderzocht, werd drie jaar geleden door VTM uitgezonde­n en was daar een bescheiden succes, met goed een half miljoen kijkers. Wereldwijd werd de serie echter door 10 miljoen mensen bekeken en de tweede serie is opnieuw een internatio­nale coproducti­e met een hele lijst van financiers, waaronder het Duitse ZDF, toch een van de grootste omroepen van Europa. Opnieuw komen de speurders uit dezelfde drie landen. Voor ons land is dat Paula Liekens, gespeeld door Lynn Van Royen, die in korte tijd de status van topactrice heeft verworven, zeker sinds ze in Monte Carlo onlangs een Gouden Nimf kreeg als Beste Actrice in een Dramaserie voor haar rol als Kato, het meisje dat op zoek ging naar haar eigen moordenaar in ‘Beau Séjour’. Intussen heeft ze ook een belangrijk­e rol in ‘De Dag’, dat eveneens op Play More van Telenet te zien is voordat de serie in het najaar op het open net van VIER belandt. Bovendien staat ze deze dagen voor de camera’s in de titelrol van ‘De Luizenmoed­er’, de VTMbewerki­ng van de uitermate succesvoll­e Nederlands­e comedyreek­s, onlangs ook bekroond met de Nipkowschi­jf.

Uitwisseli­ng

Hoe de actrice uit Aalst in ‘The Team’ is terechtgek­omen? “Ik ben gewoon auditie gaan doen. Ik wilde dit heel graag doen en vond het supercool. De manier van werken sloot eigenlijk wel vrij nauw aan bij hoe we in Vlaanderen draaien, misschien ook omdat er zoveel Vlamingen op de set waren. Maar hier was vooral de combinatie van de focus op beeld en spel heel fijn. Je werd niet beperkt door het beeld en we kregen veel vrijheid om te bewegen, maar bijvoorbee­ld ook om met de teksten te werken. Zo was er veel uitwisseli­ng met de andere twee hoofdrolsp­elers, heel verrijkend.“

Moeras

In de eerste aflevering moet Paula in Molenbeek aan de ouders van een Belgisch meisje van Iraanse afkomst de boodschap gaan overbrenge­n dat hun dochter vermoord is. Zij is een van de zeven slachtoffe­rs van een moordparti­j in het Deense moerasgebi­ed, dat nu een schuiloord is voor vluchtelin­gen die naar Engeland willen. Vermoed wordt dat het om een terroristi­sche misdaad gaat van neo-nazi’s die het op vluchtelin­gen gemunt hebben.

Paula Liekens munt als speurder uit in technologi­sche kennis en draagt op die manier bij aan het onderzoek. Haar vaste vriend in het verhaal wordt gespeeld door Joren Seldeslach­ts, ook al een acteur met een ‘Beau Séjour’-verleden. De Duitse inspecteur wordt gespeeld door Jürgen Vogel (50) en de Deense politiecom­missaris wordt gespeeld door Marie Bach Hansen (33). VTM zal de reeks pas volgend jaar uitzenden.

Ik wilde dit heel graag doen en vond het supercool

Lynn Van Royen

 ?? FOTO SOFIE SILBERMANN ?? Lynn Van Royen als Paula Liekens van de Belgische inlichting­endienst in ‘The Team 2’.
FOTO SOFIE SILBERMANN Lynn Van Royen als Paula Liekens van de Belgische inlichting­endienst in ‘The Team 2’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium