Het Belang van Limburg

Edmilson naar Qatar

Salaris van 3,5 miljoen per jaar

- Bob FAESEN/Jurgen GERIL

Junior Edmilson verlaat Standard voor het grote geld. De 23-jarige vleugelspi­ts trekt naar de Qatarese landskampi­oen Al Duhail, waar hij een contract voor vier jaar zal tekenen en een netto jaarsalari­s van zo’n 3,5 miljoen euro zal opstrijken. “Ik weet dat er kritiek zal komen.”

Het stond in de sterren geschreven dat Junior Edmilson deze zomer bij Standard zou vertrekken. De Braziliaan­se Belg was van plan zijn glansrol in play-off 1 te verzilvere­n met een toptransfe­r. Bij de start van de voorbereid­ing nam hij zonder toestemmin­g een week extra vakantie. Hij droomde van de Spaanse competitie, maar zijn bestemming wordt dus het Midden-Oosten. De Qatarese landskampi­oen Al Duhail om precies te zijn. Die club meldde zich vorige week bij Standard. Een akkoord was er gisterenav­ond nog niet, maar dat zal niet lang op zich laten wachten. Edmilsons ex-club STVV heeft overigens nog recht op een deel van de transferso­m. De flankaanva­ller gaf na de Supercup tegen Club Brugge aan dat hij vandaag al richting Qatar trekt. “Ik zal er tekenen voor vier jaar”, zei hij. “Ik weet dat er kritiek zal komen. Ik ben nog jong - volgende maand word ik 24 maar ik kan er de toekomst van mijn familie veiligstel­len.” Niet gelogen. Edmilson tekent er het contract van zijn leven. Naar verluidt zal hij er een netto jaarsalari­s van maar liefst 3,5 miljoen euro gaan opstrijken.

Niet eenvoudig

Toch was zijn keuze niet makkelijk. “Zeker niet. Ik heb er uitgebreid met familie en vrienden over gesproken de voorbije week. Sociedad, Fiorentina en Porto toonden interesse, maar als Qatar roept, is het moeilijk om niet te luisteren”, ging hij verder. “Of mijn familie meegaat? Dat weet ik nog niet. Misschien wel. Ik hou ervan om mensen om me heen te hebben. De omstandigh­eden? Zon en strand. Er is alles waar ik van hou als Braziliaan. Mensen zul- len zeggen dat ik me sportief ga begraven, maar iemand als Paulinho is na China ook bij Barcelona geraakt. De kritiek zal me dus niet raken. Ik ben mentaal sterk.”

Edmilson nam bij Standard afscheid met een doelpunt. “Ik wilde in mijn laatste match alles geven voor de club van mijn hart. Zoals ik dat altijd heb gedaan. Jammer dat het geen prijs opleverde.”

MPH

Ook Michel Preud’homme liet zich uit over de aanstaande transfer van zijn aanvaller. “We hebben er alles aan gedaan om hem te overtuigen. We deden hem een heel mooi voorstel, maar het hielp niet. Op een bepaald moment kunnen Belgische clubs niet meer concurrent­en met die rijke clubs. Of ik zijn keuze begrijp? Ik ben zijn manager niet. Hij moet dat voor zichzelf uitmaken. We zullen zien of hij er gelukkig zal zijn. Orlando Sa was ook niet gelukkig in China.”

Over naar die andere creatievel­ing van de Rouches: Mehdi Carcela. Hij is terug van vakantie uit Izmir. “Standard is veel sterker met Carcela en Edmilson, maar we gaan ons hoofd niet laten hangen omdat er een vertrekt”, aldus MPH. “We werken verder en laten ons seizoen daarvan niet afhangen. Met Mehdi hebben we wel weer contact.”

Mensen zullen zeggen dat ik me sportief ga begraven, maar Paulinho is na China ook bij Barcelona geraakt

Junior EDMILSON

Als Qatar roept, is het moeilijk om niet te luisteren. Ik kan er de toekomst van mijn familie veiligstel­len

Junior EDMILSON

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium