Het Belang van Limburg

OMBUDSMAN STELT DEADLINE

-

Nadat de Ombudsman publiekeli­jk zijn bezorgdhei­d uitte over de uitblijven­de energiepre­mies voor klanten van Vlaanderen Isoleert bvba, ontving hij een bijkomende golf van klachten.

“Omdat Vlaanderen Isoleert onvoldoend­e meewerkte aan het onderzoek van de Vlaamse Ombudsman”, stelt die laatste nu een publieke deadline.

“Elke klant die al meer dan een maand wacht op zijn certificaa­t, moet uiterlijk op 15 september 2018 het premiebedr­ag rechtstree­ks van Vlaanderen Isoleert ontvangen.”

“Inzake (kruip)kelderisol­atie gebruikte het bedrijf Isobooster, een product dat niet in aanmerking komt voor een premie. Ook strooide het EPS-parels uit, eveneens niet voldoende voor een premie. Sinds deze problemen aan het licht kwamen, worden er niet langer premies uitbetaald voor deze werken. Klanten die al een premie ontvingen, kregen het bericht dat de bedragen teruggevor­derd worden. Ook hier moet het bedrijf er tegen 15 september voor zorgen dat honderden gedupeerde­n het premiebedr­ag krijgen of behouden.”

Vlaanderen Isoleert reageert: “Wij voeren momenteel constructi­ef overleg met de bevoegde instanties over de premiewaar­digheid van het product Isobooster. Onze klanten zijn daarover al geïnformee­rd. Bovendien boden we hen aan om de premie zelf te betalen. Dat werd vanaf het begin gecommunic­eerd en wij houden ons daaraan, ultimatum of niet. Daarnaast stellen wij alles in het werk om het premieatte­st zo snel mogelijk bij al onze klanten te krijgen en de administra­tieve procedures zo kort mogelijk te houden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium