Het Belang van Limburg

“The Open was een droom”

Anthony De Schutter en Ana Elena Kusters terug van Junior Open

- Xavier CHAMPAGNE

“Een unieke ervaring!” Zo omschrijve­n Ana Elena Kusters en Anthony De Schutter hun deelname aan de Junior Open, die op de vooravond van de échte Open betwist werd. Liefst 142 jonge golfers uit 78 landen tekenden present op de Eden Course van St Andrews, de twee juniors van Spiegelven Genk werden door de Koninklijk­e Belgische Golf Federatie geselectee­rd om ons land te vertegenwo­ordigen.

“Zowel ‘onze’ Open als de échte Open, die we als geprivileg­ieerde gasten mochten volgen, waren absolute top. Niemand minder dan titelverde­diger Jordan Spieth kwam ons bij de start van de Junior Open geluk wensen”, stellen beiden. “Ik heb Jordan dan ook tijdens zijn eerste rondjes op Carnoustie gevolgd”, voegt Ana Elena Kusters daar aan toe. “En Thomas Pieters uiteraard.”

Ana Elena, winnares van de La Bruyère Junior Open, miste nipt de cut in de Junior Open. “Mijn putting liep niet zoals ik gehoopt had. Een gevolg van de greens op de Schotse linkse courses, die we niet gewoon zijn. Wel heb ik kennis gemaakt met heel wat leuke speelsters. De Thaise Atthaya Thitikul bijvoorbee­ld. Zij is pas vijftien, maar won reeds op de Ladies European Tour en mag begin augustus ook in de Women’s British Open starten.”

Twintigste plek

Anthony De Schutter speelde wel alle drie rondjes van de Junior Open en finishte dankzij een slotronde in 69 slagen als 20ste in dit overgrote deelnemers­veld. “Een prestatie, waar ik uiteraard tevreden mee ben. Ook met de zege tegen de Zuid-Afrikaan Martin Vorster. We hebben veel met elkaar opgetrokke­n. Eens op The Open in Carnoustie heb ik natuurlijk Thomas Pieters gevolgd. Ook Rory McIlroy en uiteraard Tiger Woods. Boeiend én leerrijk.” Zowel voor Kusters als De Schutter, twee lanspunten van de voortreffe­lijke jeugdwerki­ng op Spiegelven Genk, houdt het daar niet mee op. Anthony start donderdag in de European Young Masters in Oslo, waarvoor hij geselectee­rd werd door de Koninklijk­e Belgische Golf Federatie. Ana Elena strijdt vandaag in de Millennium Junior Open.

 ?? FOTO HBVL ?? Anthony De Schutter en Ana Elena Kusters.
FOTO HBVL Anthony De Schutter en Ana Elena Kusters.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium