Het Belang van Limburg

Kwalificat­ie nu al binnen

Pozuelo en Trossard nemen het voortouw

- Roger COX

Opdracht volbracht. Wat konden de Genkies anders vertellen na deze comfortabe­le start in Europa? Een duel dat compleet volgens een voorspelba­ar scenario was verlopen.

Met hoofdrolle­n voor de goudhaantj­es in deze selectie: Malinovsky­i, Pozuelo en Trossard. De Oekraïner rolde de rode loper uit, de Spanjaard en de Rode Duivel in spe tilden hun ploeg naar forfaitcij­fers.

Europees record

“We wisten dat we thuis het verschil moesten maken en dat hebben we gedaan”, glunderde de kapitein, die betrokken was geweest bij alle goals voor de rust. “Dat ikzelf scoor en mijn aandeel heb in drie andere doelpunten, stemt me uiteraard tevreden. Ik hoor dat we met deze overwinnin­g het Europese record van Genk evenaren. Mooi. Maar het belangrijk­ste is dat we met een goed gevoel naar Lokeren kunnen trekken. De competitie­start mogen we onder geen enkel beding missen.” Eenzelfde teneur bij ‘Leo’ Trossard. “Voor de match hadden we ons tot doel gesteld om zoveel mogelijk te scoren. We hadden nog meer goals kunnen maken. Maar goed, we kunnen met een gerust gemoed naar de terugmatch toeleven. Het geeft de trainer de gelegenhei­d om andere jongens een speelkans te gunnen. Met deze ruime kern is het belangrijk dat iedereen op tijd en stond aan zijn trekken komt.”

Trossard en penalty

Trossard maakte zelf twee goals. De tweede uit strafschop. Had hij die bal niet beter ingeleverd bij de onfortuinl­ijke Ally Samatta, zoals enkele ploegmakke­rs hem vroegen? “Ik had het Samatta zeker gegund”, aldus Trossard. “Maar het is nu eenmaal zo dat ik bovenaan de lijst sta. Dus moet ik mijn verantwoor­delijkheid ook nemen. Kijk, vandaag had ik de bal aan Samatta kunnen geven. De volgende keer wil Gano zijn goaltje meepikken. Dan vind ik dat je beter een rechte lijn kan trekken en je aan de afspraken houdt. Trouwens, stel dat Ally vanop de stip had gemist. Dan had hij nog dieper gezeten. Hij moet niet wanhopen. Zijn moment komt wel.”

 ??  ??
 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Dewaest kopte een bal in de kruising.
FOTO JEFFREY GAENS Dewaest kopte een bal in de kruising.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium