Het Belang van Limburg

“600 partijen in vier jaar”

Kim Goeleven koppelt kwantiteit aan kwaliteit

- Geert STIENISSEN

Met 600 partijen op vier jaar tijd en een eerste plek in het criterium bij Dames 2 in Vlaams-Brabant en in Limburg koppelt Kim Goeleven kwantiteit aan kwaliteit. “Ik tennis gewoon heel graag maar ik win nog veel liever”, lacht de 28-jarige leerkracht wiskunde uit Paal.

Goeleven huwde op 11 augustus 2017 met haar Mathias. Ze is nog lid van Tennis Paal maar woont inmiddels in Grobbendon­k. “Ik probeer over de provincieg­renzen heen zoveel mogelijk partijen te betwisten. Het is zelfs zo dat ik het schema goed in het oog houd om me indien mogelijk nog in een tweede tornooi in te schrijven. Daardoor totaliseer­de ik in 2017 169 partijen. Omdat dames 2 minder bezet is, speelde ik dit jaar iets minder. Toch zit ik al aan een honderdtal tennismatc­hen. Daar wijzen mijn stramme spieren me wel op”, grapt Kim.

Universita­ire studies

“Toch heb ik niet altijd intensief gespeeld. Tot mijn 24ste gaf ik voorrang aan mijn universita­ire studies. Pas nadat ik die had afgerond, heb ik me volledig op het tennis gestort. Ik blijf vooral actief in de reeks dames 2 en combineer zoveel mogelijk met andere reeksen. Ok, ik zal het maar toegeven: ik tennis heel graag, maar ik win nog liever, vandaar mijn keuze voor dames 2. Ik leid dit criterium zowel in Limburg als in Vlaams-Brabant. In Antwerpen sta ik op de derde stek. Waarschijn­lijk zal ik voor de Limburgse masters opteren omdat ik dan eveneens in dames 25 kan uitkomen. Ook daar sta ik aan de leiding”

“Dankzij het spelletje beleef ik ook veel mooie momenten. Zo overleefde ik afgelopen week nog een enorme comeback van Dorien Lambrechts, die me ondanks een voorsprong van 6-1 en 4-1 tot een tiebreak in de derde set dwong. Dat had ik nog niet meegemaakt. En verleden jaar bezorgde mijn vrijgezell­enteam me een grootse verrassing door een wedstrijdj­e te regelen tegen tennislege­nde Kim Clijsters.”

Broer Jeroen

Kim staat bekend om haar competitie­ve maar positieve instelling. Nochtans was 2018 geen gemakkelij­k jaar. In april verloor ze immers haar broer, Limburgs kampioen wielrennen Jeroen Goeleven, die op 25-jarige leeftijd in bed stierf aan een hartstilst­and. “Na de dood van mijn broer had ik het enorm zwaar. Het was net rond de interclubp­eriode met mijn club Paal. Ik had tijdens de wedstrijde­n vaak het gevoel dat ik niet kon volhouden. Ik heb daar diep over nagedacht en intussen gaat het beter. Hij koerste heel veel en gaf alles voor zijn sport. Net als ik. Die drive om te presteren zit echt in de familie. Dus het beste wat ik kan doen is doorzetten en Jeroen zo verder laten leven in mijn tennis.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Kim Goeleven speelde in vier jaar tijd, met succes, al 600 wedstrijde­n.
FOTO SERGE MINTEN Kim Goeleven speelde in vier jaar tijd, met succes, al 600 wedstrijde­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium