Het Belang van Limburg

Om in Europa te voetballen”

-

Sankhon moest eind juni de eerste aanwinst van de Kanaries worden, maar visumprobl­emen strooiden serieus roet in het eten. In het Senegalese Dakar bleek het juiste attest maar niet afgeleverd te kunnen worden om hem op het vliegtuig richting België te zetten. Vorige week werd dan eindelijk het licht op groen gezet. Sankhon tekende op Stayen een driejarig contract.

Hoe voel je je, Ibrahima?

“Het was geen gemakkelij­ke tijd. Horaya wilde me aanvankeli­jk niet laten gaan omdat ze Champions League spelen, maar na moeizame onderhande­lingen kwam het toch in orde. Ik ben enorm gelukkig dat ik eindelijk in SintTruide­n ben. Ik heb al een hele periode niet meer gespeeld, maar ik denk toch dat ik klaar ben. Ik voelde me ook meteen welkom in de spelersgro­ep. Ik heb een goed gesprek gehad met de trainer. Over de visumprobl­emen wens ik niet meer te spreken. Dat is allemaal achter de rug.”

Was voetballen in Europa een kinderdroo­m?

“Deze transfer is een belangrijk moment in mijn leven. Voor veel Afrikanen is het een droom om in Europa te voetballen. Je kan het niveau van de competitie­s tussen Guinee en België niet vergelijke­n. Het niveau is totaal verschille­nd. Horaya is een grote club in Guinee, maar STVV is groter. Het is nu aan mij om te tonen dat STVV zich niet vergist heeft omdat ze toch bereid waren een transferso­m te betalen. Ik heb enorm veel honger. Honger om mezelf te bewijzen.”

Bij Guinee loopt er een oude bekende van het Belgisch voetbal rond: bondscoach Paul Put.

“Ik kwam intussen eenentwint­ig keer uit voor de nationale ploeg. Ik ken Paul niet persoonlij­k, maar ik speelde al een vriendscha­ppelijke wedstrijd onder zijn leiding. We hadden ook al een aangenaam gesprek over het Belgisch voetbal. Paul vertelde me dat het heel wat internatio­nale spelers heeft voortgebra­cht. Het is nu aan mij om aan mijn talent te werken. Hij rekent echt op mij voor de nationale ploeg.”

Ik kwam 21 keer uit voor de nationale ploeg van Guinee. Met bondscoach Paul Put had ik een aangenaam gesprek over het Belgisch voetbal

Hoe beleefde je de eerste wedstrijd tegen Cercle Brugge?

“Het was geen slechte wedstrijd. Het niveau was super. Ik zag goede spelers met enorm veel kwaliteite­n. Het zal niet gemakkelij­k worden om mijn plaats in het elftal te veroveren. STVV staat voor mooi verzorgd voetbal, dus ik hoop dat ik snel dat niveau kan bereiken door hard te werken op training.”

Ibrahima SANKHON

Je weet dat zondag de Limburgse derby tegen KRC Genk op het programma staat?

“Ik heb de ploegmaats er al over horen spreken in de kleedkamer. Het zal een lastige wedstrijd worden. We zullen dit seizoen goede resultaten neerzetten, dus laat ons hopen dat we met onze talenten een eerste keer kunnen verrassen.”

Geen derby voor Sankhon -

Hoe gretig hij ook is, Sankhon zal de Limburgse derby aan zijn neus zien voorbijgaa­n. De Guineeër geraakt niet tijdig speelgerec­htigd.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium