Het Belang van Limburg

“Wesley maakt Vossen beter”

Club-icoon Jan Ceulemans ziet ideaal spitsenduo bij blauw-zwart

- Frank BUYSE/Michaël VAN DAMME

Het ziet er dus naar uit dat Wesley (21) bij Club Brugge blijft. Niet alleen goed voor heel blauw-zwart, maar ook voor de speler zelf, vindt Club Brugge-icoon Jan Ceulemans. “Hij heeft nog een jaartje langer om uit te groeien tot een absolute topper. En naast wie hij speelt, maakt hem niets uit.” Jelle Vossen zal het graag horen.

Wesley Moraes Ferreira da Silva, nog steeds maar 21, blijft dus bij Club Brugge. Dat beweerde de spits - die al bij Lazio Roma en Everton werd genoemd - zondag zélf in het Jan Breydelsta­dion. Een uitstekend­e keuze, vindt Jan Ceulemans. “Hij moet nog een jaartje bevestigen en kan dat best hier doen. Mits nog wat ervaring in de Champions League kan hij dit seizoen helemaal uitgroeien tot een topper. Dan wachten Club én hem nog een betere transfer.”

Progressie

Ivan Leko durfde zondag nog niet te applaudiss­eren, want de coach van Club weet welke afspraken zijn gemaakt. Namelijk: als een club de juiste prijs betaalt, gaat de vogel misschien toch vliegen. En dat sluit CEO Vincent Mannaert niet uit: “De markt is niet te voorspelle­n, je weet nooit wat er nog gebeurt. Maar het is positief dat Wesley zegt te willen blijven, we hebben ook de intentie hem te houden. Er is trouwens geen vaste transferpr­ijs afgesproke­n.” Als de Braziliaan­se beer, nog onder contract tot 2021, daadwerkel­ijk ook na 1 september nog in het Jan Breydelsta­dion voetbalt, zou dat voor blauw-zwart sportief een hele opsteker zijn. De bonkige spits heeft vorig seizoen zoveel progressie gemaakt dat hij in het 3-5-2-systeem nog moeilijk te missen is. “Hij heeft zijn aanpassing­speriode achter de rug”, vindt Jan Ceulemans. “Dat Leko van hem zijn vaste spits maakte, heeft hem vertrouwen gegeven. Dat merk je ook in zijn attitude: hij is volwassene­r geworden en is niet meer zo onbesuisd. Dat heeft hem vroeger nogal wat gele kaarten gekost.”

Ideaal duo

De Braziliaan is een zeldzaam type aanvaller: hij is niet alleen een bonkige targetspit­s, altijd aanspeelba­ar en ideaal voor het bewegingsv­oetbal rond zich, maar hij is ook snel, kan diep gestuurd worden en scoort makkelijk. “Hij heeft alles, alleen moet dat nog wat worden afgewerkt en moet hij nog iets regelmatig­er worden”, stelt Ceulemans. “Maar wie naast hem speelt, maakt hem niets uit.” Vorig seizoen was dat veelal Abdoulay Diaby. Omdat de Franse Malinees weg wil, is naast Wesley nu Jelle Vossen de eerste keuze. En Ceulemans ziet in die twee zelfs het ideale aanvalsduo voor Club. “De bliksemafl­eider naast de werklustig­e en rondzwerve­nde Vossen. Die zal trouwens altijd zijn goalkes maken, al was Eupen geen echte waardemete­r. Vossen is nooit echt een diepe spits geweest, maar laat Wesley diep staan en laat Vossen dan in de zestienmet­er komen... Serieus, als Wesley echt blijft, doet Club een héél goede zaak.” Drie goals op de openingssp­eeldag zijn voor Ivan Santini en Jelle Vossen niet genoeg om komend weekend met de Gouden Stier op hun shirt rond te lopen. Die eer is weggelegd voor Hamdi Harbaoui van Zulte Waregem. De reglemente­n bepalen namelijk dat de Gouden Stier van de topschutte­r tijdens de eerste drie speeldagen gedragen wordt door de topscorer van het vorige seizoen. Ondanks de hattrick van Santini en Vossen pronkt de Gouden Stier dus nog minstens twee matchen op de rug van Harbaoui.

 ?? Foto BELGA ?? Met de tandem Wesley-Vossen is een nieuw koningskop­pel in de maak.
Foto BELGA Met de tandem Wesley-Vossen is een nieuw koningskop­pel in de maak.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium