Het Belang van Limburg

Van Damme op ramkoers met coach Bölöni

-

Na de wedstrijd tegen Charleroi was Antwerp-coach Laszlo Bölöni duidelijk over de positie van bankzitter Jelle Van Damme: “Ik zie hem ooit terugkomen als een speler die het de tegenstand­er even moeilijk kan maken als hij het mij vroeger moeilijk maakte.” Lees: De Van Damme van vandaag is volgens Bölöni niet meer die van tien jaar geleden. De verdediger antwoordde geprikkeld via social media.

Jelle Van Damme en Antwerp: het is nooit een vlekkeloos huwelijk gebleken. Sinds hij vorige zomer een contract voor twee jaar tekende, zat hij in een rollercoas­ter vol diepe afgronden en af en toe een stevige piek. En meer dan eens een frontale botsing.

Zondag na de wedstrijd tegen Charleroi, waar Van Damme negentig minuten op de bank bleef, duldde Bölöni geen vraag over de 34-jarige krijger. “Mijn bloeddruk begint te stijgen bij zo’n vraag”, stoomde de Roemeen. “Hij is één van mijn 26 spelers, niet meer en niet minder. Zijn rol? Ik zie hem ooit terugkomen als een speler die het de tegenstand­er even moeilijk kan maken als hij het mij vroeger moeilijk maakte toen ik coach was van Standard en hij speler van Anderlecht…” Van Damme reageerde met posts op de sociale media. Amper verschenen op Instagram werden ze driftig gedeeld door de fans. “Coaching Skills 1.0. If you have a problem with me, tell me. Not everyone else.” Gevolgd door een nieuwe stevige sneer: “Silence is the best reply to a fool.” Opvallend: enkele uren later waren de kwade boodschapp­en verwijderd en prijkte opnieuw een ‘krijgersfo­to’ op z’n Instagram, met een mea culpa. Zijn de plooien gladgestre­ken?

Van Damme heeft alvast één groot voordeel: sportieve baas Luciano D’Onofrio is en blijft een grote fan.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium