Het Belang van Limburg

Hermans wint spurt voor tweede plek

- Davy SCHEELEN

De derde rit van de Ronde van Wallonië werd gewonnen door de onbekende Noor Odd Christian Eiking, hij kwam alleen over de meet. Quinten Hermans sprintte in La Roche naar een knappe tweede stek. Een flinke opsteker voor de veldrijder, die een verlengstu­k breit aan het succesvoll­e zomerseizo­en van zijn ploeg Telenet-Fidea. Die andere Limburger, Tim Wellens, blijft leider in de algemene rangschikk­ing.

Hermans is aan een sterke periode bezig op de weg. Hij liet tal van ereplaatse­n optekenen in de Baloise Belgium Tour, behaalde ritwinst en een derde plaats in het puntenklas­sement in de Öberosterr­eichrundfa­hrt en versierde nog een derde stek in Oetingen. Quinten Hermans: “Tot kort voor het einde van deze rit dacht ik nochtans dat ik voor de zege sprintte. Ik had niet gezien dat die Noor nog voor ons reed, maar op enkele honderden meters voor de aankomst zag ik hem nog net rijden. Jammer, want mijn sprint liep perfect. Toegegeven, ik werd een beetje geholpen door de bochtige laatste kilometer. Enkele korte draai- en keerbewegi­ngen hielpen me naar de kop van het peloton. Mijn veldrittec­hniek kwam van pas, hoewel iedereen op dat moment à bloc zat en risico’s nam.”

Rangschikk­ing en rust

In de algemene rangschikk­ing draait Hermans vlotjes mee bovenaan. Maakt hij er een doel van? Hermans: “Nee, dat zal niet lukken. Als de echte kanonnen beginnen te schieten moet ik simpelweg passen. Dat werd nog maar eens duidelijk op de laatste klim. Ik moest er onherroepe­lijk af, maar kon met het uitgedunde peloton terugkeren. Toch ben ik erg trots op ons team. We zijn maar een ‘crossploeg­ske’, maar we staan wel ons mannetje, zeker ten opzichte van de procontine­ntale ploegen. Bovendien draagt Nicolas Cleppe op dit moment de bergtrui en die willen we absoluut verdedigen. Daarna heb ik rust nodig. Wat er na deze koers op de planning staat? Een stevige barbecue met de ploeg en ook wat pintjes (lacht). Daarna begint de voorbereid­ing op het veldritsei­zoen in Mallorca. Wat zeker is: ik koers liever één uur in de koude dan vier uren in de hitte.”

Wellens tegen Quick Step

Tim Wellens werd achtste in de rit en behoudt zijn gele leiderstru­i. “Met dank aan de ploeg ben ik erin geslaagd om alle gevaarlijk­e aanvallen, vooral van Quick Step Floors, te counteren”, legt Wellens uit. “Ik heb nauwelijks vier seconden voorsprong op Pieter Serry in het klassement. Het is moeilijk om tijd te winnen in deze ronde, maar ik ga mijn gele trui niet zomaar afgeven.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium