Het Belang van Limburg

BUBBELS VOOR

Willy wandelt 300 km naar Compostela voor Sint-Oda

- WILLY MACHIELSEN

Willy Machielsen (73) uit Lommel wandelt eind augustus al voor de 5de keer voor het goede doel naar het bedevaarts­oord Santiago de Compostela. “Ik vertrek op 28 augustus in het Spaanse Zamora. Elke dag stap ik 25 à 28 km richting Compostela. Dat is een wandeling van ongeveer 300 km op de Camino de la Plata. Mijn doel is geld in te zamelen voor SintOda waar ik vrijwillig­erswerk doe”, vertelt Willy. Dienstence­ntrum SintOda in Overpelt biedt een warme thuis voor mensen met een mentale en/of fysieke beperking. Met het ingezameld­e geld gaat Sint-Oda nieuwe muziekinst­rumenten kopen voor de Rocky Band. Muziek is voor die gasten een belangrijk­e expressiev­orm. Willy was vroeger turnleraar en scheidsrec­hter. Een sportief iemand dus. “Ik wou 5 jaar geleden iets doen voor een goed doel. Ik kwam uit bij een wandeling naar Santiago de Compostela. Elk jaar wandel ik een gedeelte van een camino. Er zijn 9 caminos die elk op een ander punt vertrekken. Ik hoop dat ik ze allemaal kan doen in de volgende jaren. Als je er éénmaal van geproefd hebt, wil je alleen maar meer. Onderweg ontmoet je veel interessan­te mensen, ieder met een eigen verhaal. Ik zou het fijn vinden als ik over 4 jaar kan zeggen dat ik van elke camino de laatste 300 km gewandeld heb voor een goed doel.” Willy heeft zoveel leuke verhalen en anekdotes dat hij er een boek mee zou kunnen vullen. Er zijn al heel wat mensen die Willy sponsoren, maar extra steun voor Sint-Oda is altijd welkom. Meer info vind je op facebook bij willywande­ltnaarsant­iago. (nma)

 ??  ?? Sint-Oda gaat de opbrengst van de sponsortoc­ht gebruiken voor de aankoop van nieuwe muziekinst­rumenten voor de Rocky Band.
Sint-Oda gaat de opbrengst van de sponsortoc­ht gebruiken voor de aankoop van nieuwe muziekinst­rumenten voor de Rocky Band.
 ??  ??
 ??  ?? Willy is als vrijwillig­er actief bij het dienstence­ntrum Sint-Oda in Overpelt.
Willy is als vrijwillig­er actief bij het dienstence­ntrum Sint-Oda in Overpelt.
 ??  ?? Tijdens zijn voettocht ontmoet Willy heel wat leuke mensen, zoals deze Portugezen.
Tijdens zijn voettocht ontmoet Willy heel wat leuke mensen, zoals deze Portugezen.
 ??  ?? Even uitrusten bij het standbeeld van een pelgrim.
Even uitrusten bij het standbeeld van een pelgrim.
 ??  ?? Willy is niet te beroerd om onderweg de handen uit de mouwen te steken.
Willy is niet te beroerd om onderweg de handen uit de mouwen te steken.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium