Het Belang van Limburg

Yves de Bellefroid pakt zege in Duitsland

- Xavier CHAMPAGNE

Een volle maand raakte Yves de Bellefroid zijn golfclubs niet aan. Iets uitzonderl­ijks voor deze veelspeler. Hij volgde in Rusland immers de Rode Duivels op hun tocht in het WK voetbal. Nu hij de vermoeidhe­id van die volle maand volgen en vooral supportere­n afgeschud heeft, ging zijn aandacht opnieuw naar die kleinere bal. Met succes. Zo pakte hij de winst op een Houthalens­e trip naar Gut Lärchenhof, waar recent het Duits Open betwist werd.

“Aanvankeli­jk liep het op die Duitse trip van de Houthalens­e Men’s Day nochtans niet zoals ik wilde”, wuift Yves alle gelukwense­n weg. “Op Am Alten Fliess werd ik pas twaalfde. Gérard Cuypers won daar. Op Refrath-Keulen, waar Erik Vautmans juichte, moest ik zelfs tevreden zijn met een schamele 21ste plaats. Gelukkig was er de met Georgios Mihailidis gedeelde zege op Gut Lärchenhof. Dat maakt veel goed.” “Golf is voor mij een ideale uitlaatkle­p”, onderstree­pt de Bellefroid, die opnieuw actief is in de fitness business. “Ik stam overigens uit een échte golffamili­e. Vader en moeder golften van bij het prille begin op Royal Limburg. Zus Bea en broer Paul ook. Ik moet wel zeggen dat ik als laatste met dat golfen begonnen ben. Ik vond dat eerst maar niks. Voetbal was toen mijn ding. Nu is dat golf geworden. Mijn handicap bedraagt momenteel 11,6. Paul heeft handicap

Ik wil de eer van mijn golffamili­e hoog houden

Yves DE BELLEFROID

5,1 achter zijn naam, Bea was ooit de Limburgse nummer één. Ik heb dus nog best wat weg af te leggen. Bedoeling is sowieso single handicappe­r (dus minder dan hcp 9,5) te worden. Daar wil ik me extra voor inspannen. Mijn zege in de wedstrijd op het Keulse Gut Lärchenhof is al een eerste stap in de beoogde richting.”

“Ik besef echter dat het niet makkelijk zal zijn. Ook al omdat ik een fervente fietser ben. Zo trek ik regelmatig met vrienden de bergen in. Daar is dat dekselse golfballet­je ook vaak het gesprekson­derwerp. Het grootse deel van die wielerfana­ten zijn immers golfers.”

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Yves de Bellefroid: gek van voet- én golfbal.
Foto DICK DEMEY Yves de Bellefroid: gek van voet- én golfbal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium