Het Belang van Limburg

Belevingsw­inkel met Nijntje en Rikkitaart

-

Met een apart hoekje voor het populaire Nijntje opent uitgeverij Clavis zaterdag 11 augustus een conceptwin­kel in de Kapelstraa­t in Hasselt. Dat is een shop waar je niet alleen terechtkan voor boeken, maar waar je de verhalen ook kan beleven aan de hand van activiteit­en en voorwerpen. En vanaf 18 augustus is er elke zaterdag Rikkitaart.

In België bestaan ze nog niet maar in Nederland zijn er al verschille­nde Nijntje-winkels. Toch zal de nieuwe conceptwin­kel van Clavis in Hasselt een hoek vrijmaken voor de echte fans van Nijntje. Die zullen er, behalve de boekjes met verhalen over het konijntje, ook knuffels, speelgoed en poppetjes vinden.

Worteltaar­t

Maar ook voor andere helden kunnen de jonge fans terecht in de winkel. “Het concept is heel anders dan een gewone boekenwink­el”, zegt Laura Decaluwé van de communicat­iedienst van Clavis. “We willen trouwens ook niet concurrere­n met andere boekenwink­els. Het moet een plaats worden waar kinderen kunnen wegdromen. Ze moeten ter plaatse kunnen genieten van de atmosfeer die rond de figuurtjes hangt. Boeken komen er als het ware tot leven. En we focussen vooral op de beleving. Je kan er spelletjes spelen, deelnemen aan activiteit­en of luisteren naar verhaaltje­s. Het moet een plek worden waar kinderen graag zijn. Vanaf 18 augustus serveren we trouwens iedere zaterdag Rikkitaart. En dat is - hoe kan het anders - lekkere worteltaar­t.” Helemaal nieuw zijn de conceptwin­kels van Clavis niet. “We hebben er al één geopend in de abdij van Herkenrode. En er zullen er na die in Hasselt nog volgen. We hebben immers gemerkt dat de manier waarop je de boeken voorstelt, kinderen en ouders aantrekt. Bovendien kan je er ook alle titels van onze boeken terugvinde­n.”

 ?? FOTO CN ?? Op zaterdag 11 augustus opent uitgeverij Clavis in de Kapelstraa­t een conceptwin­kel met een aparte hoek voor het populaire Nijntje.
FOTO CN Op zaterdag 11 augustus opent uitgeverij Clavis in de Kapelstraa­t een conceptwin­kel met een aparte hoek voor het populaire Nijntje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium