Het Belang van Limburg

Boef toont zijn gulle kant

En plots laat Boef (25) zich van zijn beste kant zien. Omdat hij op Instagram de kaap van 1 miljoen volgers heeft bereikt, besloot de rapper zijn fans een week lang te trakteren. Op reisjes, maandhuur, opleidinge­n en zo meer.

-

De Nederlands­e rapper slikte begin dit jaar nog bakken kritiek nadat hij drie vrouwen van wie hij een lift kreeg had uitgeschol­den voor ‘kechs’, hoeren. Collega’s noemden hem vrouwonvri­endelijk, concertorg­anisatoren lieten hem vallen en zijn eigen management maande hem aan om “te laten zien wie hij echt is”. Sofiane Boussaadia, zoals Boef echt heet, lijkt dat advies nu ook op te volgen. Omdat hij op Instagram de kaap van 1 miljoen volgers heeft bereikt, besloot de rapper zijn fans een week lang te trakteren. Dat begon met een reis voor een kansarme fan. De actie werd massaal beantwoord, en Boef besloot er een vervolg aan te breien. Zo betaalde hij ook iemands maandhuur, schonk hij een schoolople­iding weg en verlootte hij rijlessen, een make-over, vipkaartje­s voor zijn optredens en een Vespa. “Ik wilde mijn fans iets teruggeven, want dankzij hen sta ik waar ik nu sta”, zegt Boef in de Nederlands­e krant Trouw. “Bij iedere actie heb ik de fan gezocht die de prijs het meest verdiende. Voor de vakantie koos ik bijvoorbee­ld voor Jalisa, een meisje dat het heel moeilijk heeft gehad dit jaar. Haar moeder lijdt aan lymfklierk­anker. Dus gunde ik haar een ontspan- nende reis, samen met een vriendin.”

Geven en nemen

Naar eigen zeggen waren de acties niet bedoeld om zijn imago op te poetsen. “Neen, ik doe dit al tweeenhalf jaar”, zegt Boef. “Soms neem ik enkele Instagram-volgers mee om te gaan shoppen, bijvoorbee­ld. Maar nu pas krijgen mijn acties grote aandacht. Daar ben ik blij om, maar ik ga niet plots reizen weggeven om mijn reputatie te beschermen. Het is geven en nemen: mijn fans maken mijn succes, en dan vind ik het belangrijk om waardering te tonen. Ik zal er dan ook mee doorgaan.”

Momenteel werkt Boef aan een nieuw album, dat in september moet verschijne­n. Daarna begint hij aan een nieuwe tournee. Die brengt hem in oktober naar Trix in Antwerpen.(dvg)

Ik doe dit al tweeënhalf jaar, maar nu pas krijgen mijn acties grote aandacht

Boef

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium