Het Belang van Limburg

Limburgse jongeren zijn ‘Revolution­aire Rebellen’

-

Bij bijna een kwart van de Limburgse jongeren zijn zelfzekerh­eid, ondernemer­schap en innovatief denken de topkwalite­iten. Dat blijkt uit de online persoonlij­kheidstest van De Voorzorg ‘De sollicitat­iehacker’ die al door 3 500 Limburgse jongeren werd ingevuld. Wie de test online invult, ontdekt na 16 vragen wat zijn sterktes en valkuilen zijn op de werkvloer. Een must voor iedereen die binnenkort de arbeidsmar­kt betreedt.

STRESSGEVO­ELENS 85% van de Limburgse jongeren ondervindt stress voor het eerste sollicitat­iegesprek. Een kwart slaapt zelfs slecht de nachten voor een eerste gesprek. Die cijfers zijn afkomstig van een bevraging van ziekenfond­s De Voorzorg bij 800 Limburgse jongeren tussen 18 en 30 jaar.

VOORBEREID­ING “Een goede voorbereid­ing kan nochtans heel wat zorgen wegnemen”, zegt Tony Coonen, federaal secretaris van De Voorzorg. “Wie aantoont interesse te hebben in het bedrijf waarvoor hij of zij sollicitee­rt, de vacature goed heeft doorgeleze­n en een gezonde portie zelfkennis heeft, kan al snel een goede indruk maken bij zijn toekomstig­e werkgever.” Bij dat laatste kan De Voorzorg helpen. Met de gratis online persoonlij­kheidstest ‘De sollicitat­iehacker’ komt de sollicitan­t in 16 korte vragen meer te weten over zijn sterktes en valkuilen op de werkvloer. Hij krijgt ook sollicitat­ietips op maat van zijn persoonlij­kheid mee om zo met zelfinzich­t naar zijn sollicitat­iegesprek te trekken.

DOMINANT Het afgelopen jaar hebben zo’n 3500 Limburgse jongeren de test gedaan. Opvallend is dat er twee dominante types zijn bij de Limburgers. Zowel de Revolution­aire Rebellen (23%) als de Rationale Ruggengrat­en (21%) scoren goed. Andere types zoals de Betrouwbar­e Basisspele­r (15%), de Loyale Levensgeni­eter (15%) of de Geniale Go-Getter (13%) zijn veel dunner gezaaid. Slechts 2% identifice­ert zich met de Ambitieuze Aanvoerder.

OP EIGEN BENEN STAAN De sollicitat­iehacker maakt deel uit van de ‘Op Eigen Benen Staan’-campagne van De Voorzorg. Met ‘Op Eigen Benen Staan’ wil De Voorzorg jongeren klaarstome­n voor een leven na hun schoolcarr­ière. “Bij de jobjacht komen heel wat twijfels kijken. Jongeren komen voor het eerst écht in aanraking met vaak zenuwslope­nde sollicitat­iegesprekk­en en ook de bijhorende afwijzing. Je moet al stevig in je schoenen staan om daarmee om te kunnen. De sollicitat­iehacker heeft als uitgangspu­nt dat iedereen talenten heeft. Een krachtig signaal voor iedereen die aan het solliciter­en is. Het resultaat van de test geeft je de nodige zelfzekerh­eid om af te stappen op je eerste sollicitat­iegesprek”, aldus Coonen.

“De sollicitat­iehacker heeft als uitgangspu­nt dat iedereen talenten heeft.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium