Het Belang van Limburg

Fola Esch-Genk vanaf 18 uur live op TV Limburg

-

“In Europa telt maar één ding: je moet je kwalificer­en voor de volgende ronde.” De boutade van Philippe Clement klonk na de 5-0 uit de heenmatch tegen het nietige Fola Esch uit Luxemburg raar in de oren. Terwijl de Genkse coach alleen maar bedoelde dat het niet elke week 5-0 kan zijn. Zeker niet, omdat hij van plan is om (het gros van) zijn elf basisspele­rs van in Lokeren rust te gunnen.

Geen Europese glamour en nog veel minder glitter in Esch-sur-Alzette. Coach Philippe Clement en aanvaller Zinho Gano spraken de Belgische en Luxemburgs­e pers toe in… een garagebox achter het stadion Emile Mayrisch.

Faeröer

De geïmprovis­eerde perszaal was aangekleed met enkele sjaals en clubvlagge­n en volgestouw­d met houten tuinbanken. De geur van de nadampende grasmachin­e in de aanpalende box kregen we er gratis bovenop. Een provinciaa­l sfeertje in Europa.

“Mij stoort het niet, ik ben blij dat alles heel netjes is”, bleef Clement zijn hoffelijke zelve. “Ik heb het ooit anders meegemaakt, zelfs met de Rode Duivels. In Egypte liepen de kakkerlakk­en door de kleedkamer. En ik was erbij op de allereerst­e Europese verplaatsi­ng van KRC Genk in de Intertoto op de Faeröer. Wie zich van mijn spelers hierdoor laat afleiden, bewijst zichzelf geen dienst.”

Automatism­en

Clement gaf toe dat hij gaat roteren, verder wilde hij niet in detail treden. Maar de kans is reëel dat zijn elf basisspele­rs van in Loke- ren rust krijgen. “Mogelijk spelen we twaalf wedstrijde­n in zes weken, dat regime kan niemand aan”, herhaalde hij zijn intenties. “Het wordt dus niet evident om dezelfde prestatie neer te zetten met een ploeg die minder automatism­en heeft. Sommige spelers hebben minder wedstrijdr­itme, nieuwkomer­s moeten onze manier van spelen en principes nog onder de knie krijgen.

Ik hoop dat ze me in aangename zin verrassen en de huidige lijn doortrekke­n.

In elk geval wordt dit ook een heel nuttige wedstrijd, waarin we onze supporters iets willen tonen. Ik hoor dat ze ons massaal zullen achterna reizen. Dat doet deugd, ook zondag in Lokeren was het genieten voor, tijdens en na de match. Het is tof dat het enthousias­me in en rond de club is teruggekee­rd.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS
Foto PHOTO NEWS ?? De nietige thuishaven van Fola Esch: Stade Emile Mayrisch. Deze garagebox achter het stadion deed dienst als perszaal. De meegereisd­e journalist­en namen plaats op houten banken. Sjaals, clubvlagge­n en sponsorbor­den moesten de ruimte opfleuren.
FOTO PHOTO NEWS Foto PHOTO NEWS De nietige thuishaven van Fola Esch: Stade Emile Mayrisch. Deze garagebox achter het stadion deed dienst als perszaal. De meegereisd­e journalist­en namen plaats op houten banken. Sjaals, clubvlagge­n en sponsorbor­den moesten de ruimte opfleuren.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium