Het Belang van Limburg

Zelfs sauna’s deden gouden zaken

-

HASSELT - IJsjes en water, de rest komt later. Dat was het motto de voorbije maand. En voorafgaan­d aan zo’n verfrissen­de plons in het water, gaan we zelfs graag nog even puffen in de sauna, want ook die profiteerd­en van het mooie weer.

IJssalons

Wie recent zelf een hoorntje met twee bolletjes vanille ging bestellen, zal het gemerkt hebben. Het was bijzonder druk in de Limburgse ijssalons. “Een recordmaan­dje”, zegt Wouter Verschuere­n van Mario’s Ice in Rekem bij Lanaken. “Door de hitte was het ’s namiddags wel wat kalmer. Maar de avonden maakten dat ruimschoot­s goed.”

Hetzelfde verhaal bij De IJsboetiek in Hasselt. “Of het de beste maand ooit is, durf ik niet zeggen, maar het was in ieder geval uitzonderl­ijk goed”, zegt zaakvoerde­r Tom van der Aa. “Ons schepijs maken we allemaal zelf, dus mijn uren slaap waren beperkt de voorbije weken. Maar ik klaag niet hoor. Van mij mag het tot december zo’n weer blijven. (lacht) Al zullen de boeren het daar niet mee eens zijn. Aan onze geitjes merk ik ook wel dat ze nu al zo’n tien procent minder melk geven door de droogte, al is dat voorlopig nog niet problemati­sch.”

Zwembaden

De bezoekersc­ijfers van de openluchtz­wembaden gingen de voorbije maand door het dak. De Halve Maan in Diest mocht gisteren zelfs de 80.000ste bezoeker in juli verwelkome­n. Ongezien. “Bij 50.000 spreken we van een gemiddeld goede zomermaand”, zegt domeinbehe­erder Ria Schepmans. “In juli hebben we ook twee keer de maximale dagcapacit­eit van 6.000 bezoekers bereikt. Dat had veel vaker kunnen zijn, maar we waarschuwe­n mensen continu via sociale media, zodat ze niet onnodig naar Diest afzakken.” Ook recreatied­omein De Wouterbron in Opoeteren kende “een absolute recordmaan­d”. “Voor de zaak was het bijzonder goed, maar het personeel zit wel op z’n tandvlees”, zegt zaakvoerde­r Peter-Jan Kunnen. “Omdat we geen publicitei­t maken, was het echter nooit een overrompel­ing, waardoor iedereen nog voldoende plaats had om te zwemmen.”

Sauna’s

Jawel, u leest het goed. Ondanks de tropische temperatur­en konden ook de sauna’s opvallend meer boekingen noteren. “We hebben natuurlijk ook een zwembad buiten”, zegt Yentl Kaerts van Aqua Puur in Koersel. “Maar dat betekent zeker niet dat de sauna overgeslag­en wordt.”

Dat bevestigt Bart van Sauna Petit Paradis in Paal. “Voor ons zijn extreme temperatur­en altijd beter dan middelmati­ge. Meer mensen kiezen voor onze buitenarra­ngementen, maar ook de saunabezoe­ker zit er nog altijd tussen. Voor sommigen kunnen de temperatur­en niet hoog genoeg zijn.” (lacht)

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? “De drukke avonden maakten de middagen goed”, klinkt het bij Mario’s Ice in Rekem.
FOTO TOM PALMAERS “De drukke avonden maakten de middagen goed”, klinkt het bij Mario’s Ice in Rekem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium